Zaffelare krijgt cashpunt rond de jaarwisseling

Zaffelare zal tegen de jaarwisseling opnieuw over een geldautomaat beschikken. Batopin heeft in samenspraak met het gemeentebestuur een locatie gevonden aan het oud gemeentehuis. Beervelde blijft voorlopig in de kou staan.

“Na een inspectie van een aantal mogelijke locaties heeft Batopin uiteindelijk een locatie gevonden aan het voormalige gemeentehuis van Zaffelare, momenteel gebruikt door de buitenschoolse kinderopvang. Het opvallend gele cashpoint zal echter niet in het gebouw zelf worden geplaatst, maar krijgt een plaatsje dichter bij het voetpad”, verduidelijkte schepen Frederik Van den Berghe op de raadszitting.

Positief nieuws dus voor de inwoners van Zaffelare al had Hilde Van Laere (Groen/Vooruit) toch enige kritiek op het uitzicht van het cashpunt dat ze simpelweg “lelijk” vond.

 “Het is onaanvaardbaar dat inwoners in bepaalde deelgemeenten amper toegang hebben tot cash geld. Als gemeentebestuur blijven we druk zetten om hierin de nodige stappen te nemen. Batopin kan ook in Beervelde beroep doen op het gemeentebestuur om mee te zoeken naar een geschikte locatie.” aldus schepen Van den Berghe.

(Foto's © Batopin via Frederik Van den Berghe en © Evarist Ganzelever)

Scroll naar boven