Brenda Lee verslaat Mariah Carey!

Als u aan kerstliedjes denkt, hoort u wellicht spontaan reeds de belletjes van Mariah Careys “All I want for Christmas is you” rinkelen in uw hersenpan. Ik kan het echt niet helpen maar al mijn haar komt spontaan recht te staan bij het horen van die belletjes. Al jàren voel ik een diepgewortelde afkeer van dit, naar mijn gevoel veel te populaire, kerstnummer.

Groot was mijn vreugde toen ik begin december vernam dat de 78-jarige Brenda Lee erin geslaagd was om Mariah Carey van haar kersttroon te stoten. Haar nummer “Rockin around the Christmas Tree” had immers de eerste plaats veroverd in de “US Billboard Hot 100 chart”. Die eerste plek ging afgelopen jaren steevast naar Miss Carey, maar in 2023 keert het tij eindelijk!

Wat deze nummer één plek nog meer bijzonder maakt, is het feit dat er 65 jaar zit tussen de originele release van het nummer in 1958 en het moment waarop het op nummer 1 staat (2023). Brenda Lee is met haar 78 jaar meteen ook de oudste artiest ooit in deze lijst. En jawel, als u snel even het rekensommetje maakt, dan weet u meteen ook dat Brenda met haar 13 jaar nog piepjong was toen ze het nummer uitbracht.

Het lied werd meermaals in films gebruikt o.a. door Disney. In 1990  werd het bekend bij het jongere publiek dankzij de film “Home alone” waarin het nummer werd gebruikt.

Daarnaast werd “Rockin around the Christmas Tree” meermaals gecoverd door o.a. Kim Wilde, Justin Bieber…

Toen het nummer in 2008 zijn 50ste verjaardag vierde werd het zomaar eventjes 50 miljoen keer verkocht. In november dit jaar kreeg het nummer opnieuw een boost dankzij de videoclip die opnieuw werd uitgebracht. We zien er een Brenda Lee die playbackt terwijl we het originele nummer horen dat werd opgenomen toen ze 13 was.

Ze heeft er lang moeten op wachten, maar het is die kranige 78-jarige Brenda Lee toch maar mooi gelukt! Mijn kerstfeest kan alvast niet meer stuk!
 

 

Scroll naar boven