Music on Sundays: Soundtrack 'Riviera'

Hadewijch
0 reactie(s)

Mini-series van maximum 10 afleveringen zijn in. Netflix staat er vol van en wie geen Netflix heeft, heeft soms het geluk dat ze ook gewoon op televisie te zien zijn. 'Riviera' is zo'n serie.

Onlangs was deze op één te zien. Ze zonden de afleveringen kort na elkaar uit, van maandag tot donderdag, zodat je de serie op 2.5 week tijd gezien had. Ideaal want wanneer je slechts 1 aflevering per week te zien krijgt, kan het soms lang duren en raak je vooral de 'vibe' soms kwijt. Een goed boek lees je ook op korte tijd uit. Je leest niet elke week een hoofdstuk.

'Riviera' speelt zich af aan, rara, de Franse Rivierakust en vertelt het verhaal van de jonge Georgina Clios, die haar echtgenoot, een vooraanstaande rijke oudere man verliest in een explosie. Er zit vanalles achter deze plotse dood van haar echtgenoot, Constantine. Georgina komt hier stap voor stap achter.

Vandaag Isabella 'Machine' Summers: Was it love? ft Lena in Music on Sundays. Onbekend voor mij tot ik dit nummer hoorde bij begin en eind van elke Riviera-aflevering. Geen echte videoclip, wel badend hoofdpersonage Julia Stiles (Georgina Clios). Het nummer is een tikkeltje mysterieus en klinkt verleidelijk. Een perfecte weergave van de sfeer die 'Riviera' wil weergeven.

Heb je geen netflix en wil je deze aanrader toch zien? Tot 8 september kan je Riviera nog herbekijken via VRT NU.