Thuis voor Kerstmis – Rob De Nijs

Vanavond Kerstavond. Voor de meesten betekent dit samen met familie en/of vrienden gezellig samenzijn, lekker tafelen en pakjes geven. Op de achtergrond een leuk kerstmuziekje.

Eén van de mooiste kerstnummers is ongetwijfeld “Driving home for Christmas” van Chris Rea. Hij bracht de song in 1986 uit als een B-kantje op een single.
Het nummer ontstond toen de vrouw van Chris Rea hem in London met haar Austin Mini kwam halen om samen naar hun huis in Middlesbrough te rijden. Per trein reizen was toen duur. Net buiten London kwamen ze, door de sneeuw, in een file terecht. Rea vond dat de andere bestuurders er allemaal zo ellendig uitzagen en hij begon schertsend te zingen: "Driving Home for Christmas…". Het is – dixit Chris Rea – dus eigenlijk een autoversie van een kerstliedje.

Het nummer werd in 1988 opnieuw uitgebracht. Het werd nooit een echt grote hit, maar groeide wel uit tot een kerstklassiekers.

In 2008 bracht Rob De Nijs het album “Licht” uit. Daarop allemaal Nederlandstalige versies van kerstklassiekers. “Driving home for Christmas” werd zo “Thuis voor Kerstmis” en dat zou ook de titel worden van een dubbel-cd met kerstmuziek die het jaar nadien zou uitkomen.

Ondertussen gaat het niet zo goed met Rob De Nijs. De zanger is 80 jaar oud en strijdt tegen Parkinson. In september werd hij met spoed opgenomen met ademhalingsproblemen. Heel ernstig maar gelukkig stabiliseerde Rob’s gezondheid terug.

“Thuis voor Kerstmis”. Niet enkel een mooi kerstliedje, maar ook een hommage aan een groot artiest. Fijne Kerstavond!

 

Scroll naar boven