De traditionele 11 juliviering vindt dit jaar opnieuw plaats in het parkje achter de Sint-Niklaaskerk. Deze keer vanaf 19.00 uur met een dubbelconcert van de muziekschool Lochristi en Triodelo.

De voorbije jaren bood de cultuurraad op 11 juli, de dag van de Vlaamse gemeenschap, een lokale artiest/band een podium. Die artiest/band brengt dan uitsluitend Nederlandstalig werk.

Vorig jaar week men voor dat optreden, voor het eerst, uit naar het park tussen de Sint-Niklaaskerk en de Dekenijwoning. Het bleek een schot in de roos. Zo’n 400 toeschouwers genoten gedurende 2 uren van het optreden van Chris Corn en zongen nadien de Vlaamse Leeuw. Ook dit jaar zal de 11 juliviering plaatsvinden achter de kerk en deze keer met een heus dubbelconcert. Vanaf 19 uur zullen eerst de leerlingen van de Muziekschool Lochristi concerteren en daarna zal Triodelo optreden, beide groepen met een uitsluitend Nederlandstalig repertorium.

De muziekschool Lochristi viert dit weekend zijn 35ste verjaardag in zaal Uyttenhove. Een jubileumfeest waarbij men vermoedelijk ogen en oren tekort zal komen, want de muziekschool Lochristi is zowat de Lootse kweekvijver voor muzikaal talent. Bij de verkiezing van de cultuurlaureaat 2023 waren maar liefst 5 van de 11 genomineerden (voormalige) leerlingen van de muziekschool.

Triodelo voorstellen hoef nog nauwelijks. De band met zangeres Carine De Bruyne (zang, kazoo, keyboards), Hendrik De Mets (gitaar, bas, mondharmonica) en Steve Anteunis (gitaar, bas, keyboards, cajon) is niet enkel een ‘afgeslankte’ versie van Slippery People. Het trio groeide ondertussen uit een vaste waarde op de Tuindagen van Beervelde. Eind december traden ze op tijdens VROB-Large en op 19 januari gaven ze van jetje in brouwerij Haeseveld. Triodelo, dat is een jukebox van steengoede covers!

En uiteraard is er ook nog de gezellige bar en – voor de kleine hongertjes – een foodtruck.

Reserveer dus nu al 11 juli in uw agenda!

(Foto’s © Bennie Vanderpiete)

Scroll naar boven