Dienst 112 breidt uit

Volgend jaar april zijn ze 5 jaar aanwezig vlakbij bpost en in al die tijd zijn ze ook flink gegroeid. Die toename aan interventies en de investeringen in nieuw materiaal resulteert ook in het bijbouwen van enkele lokalen en een garage.

In 2012 waren er 1.100 interventie, in 2013 1.400, in 2014 1.531, in 2015 1.680 en op 30 oktober dit jaar al 1.536.

We laten Dominiek D’haene, initiatiefnemer en diensthoofd aan het woord:

“ We evolueren jaarlijks mee met de wetenschap en daarom investeren we een groot deel van ons werkingsbudget integraal opnieuw in het materiaal van de ziekenwagendienst en ook in rollend materiaal met de aankoop van een tweede ziekenwagen. Vandaar de bijkomende garage die de gemeente zal bouwen.

Dienst 112 Lochristi breidt uit

De ambulancedienst kost aan de gemeente niets qua werkingsbudget maar door de inzet van de gemeente met logistieke ondersteuning naar infrastructuur toe, kunnen wij onze centen investeren in middelen waardoor onze hulpdienst autonoom kan werken. Een win/win dus voor zowel de gemeente en de inwoners die 24/24 kunnen rekenen op onze inzet en waarbij wij kunnen genieten van de logistieke steun qua infrastructuur.

24/24 – 7/7 verblijven 2 ambulanciers in de wachtpost. We zijn de gemeente dankbaar dat ze hier (naast de extra garage voor de tweede ziekenwagen) ook nog voorzien in een extra woonunit waarin we keukeninfrastructuur en een ontspanningsruimte kunnen voorzien. De oppervlakte is momenteel zeer klein, waardoor we wat plaats tekort komen voor onze stock medisch materiaal, kledij en werkingsmiddelen. “

De parking blijft intact. Er verdwijnt wel een stuk recent aangelegd ecologisch groen.

Dienst 112 Lochristi breidt uit

 

Scroll naar boven