Hete zomer voor VROB, zender die meer wordt dan evenementenradio!

In 2015 – tijdens Lo Plage – werd evenementenradio VROB boven de doopvont gehouden. Exact twee jaar later is VROB een vaste waarde geworden en staat nu voor “een hete zomer”. VROB zal vanaf september ook maandelijks te horen zijn.

Twee jaar geleden werd – in de rand van Lo Plage – het idee opgevat om de voormalige radio VROB (Vrije Radio Oudenbos) van onder het stof te halen en gedurende drie dagen opnieuw de ether in te sturen.
Naast de grote tent van Lo Plage werd een tweede kleiner tentje opgesteld met daarin een mobiele studio. Uitgezonden werd er met een antenne die zo’n 20 m hoog op een kraanarm stond. Het werd drie dagen pure nostalgie, een emotionele reünie van (lokale) radio-grootheden. Lekker lokaal en bij momenten hoogstaand. Ondertussen is er al heel wat gebeurd en VROB groeide uit tot een ware evenementenradio, die in de loop van het jaar in elk van de deelgemeenten op minstens één festiviteit aanwezig is.

Lo Plage met “Vlaamse klassiekers eetfestijn”

VROB mag dit jaar twee kaarsjes uitblazen tijdens de zesde editie van Lo Plage. Die vindt plaats op zaterdag 5 en 6 augustus. Evenementenradio VROB gaat al op vrijdag 4 augustus om 12 uur van start en zal uitzenden tot zondagavond 20 uur op de vertrouwde frequentie 97,2MHz.
Vrijdagavond 4 augustus is er in de grote tent terug een eetfestijn. Dit jaar met – op culinair vlak – “Vlaamse klassiekers”. Voor 15 euro mag u vanaf 19 uur aanschuiven voor stoofvlees, balletjes in tomatensaus of vol-au-vent. Uiteraard met goede Belgische frietjes. Kinderen betalen slechts 12 euro en krijgen ook nog een ijsje.
U kunt vooraf inschrijven via eten@vrob.be of telefonisch 0497 26 73 95. Iedereen die de evenementenradio een warm hart toedraagt is van harte welkom.

Zaffelaarse belevenissen met Ontbijt

Ook op de Zaffelaarse belevenissen (vanaf vrijdag 18 augustus t/m maandag 21 augustus) zal VROB aanwezig zijn. Dan echter niet op de vertrouwde frequentie, maar uitzonderlijk op 94,0 MHz (of via livestream www.vrob.be ).
Op zondag kan u er dan ook gezellig ontbijten met de lokale zender, wat 14 euro kost (10 Euro voor kinderen). Inschrijven kan via ontbijt@vrob.be of 0497 26 73 95.

Drukke nazomerprogrammatie

Maar ook in september moeten de Dj’s van VROB terug vol aan de bak. De evenementenradio zal aanwezig zijn tijdens Hijfte kermis (vrijdag 1 september t/m zondag 3 september), tijdens Kasseitjeskermis (vrijdag 15 september t/m zondag 17 september) en bij de opening van het nieuwe dienstencentrum ’t Fazantenhof (weekend 30 september/1 oktober).
Dan telkens terug op de vertrouwde frequentie, namelijk 97,2 MHz.

VROB krijgt “vaste stek” in dienstencentrum ’t Fazantenhof

Samen met de opening van het nieuwe dienstencentrum, wordt VROB meer dan een evenementenradio. Elk eerste weekend van de maand (als er geen andere evenementen zijn) zal er uitgezonden worden vanuit ‘t Fazantenhof. Dan start men op vrijdagnamiddag met een dansnamiddag waar iedereen welkom is om de beentjes eens te strekken. Daarna neemt de gewone programmatie het terug over.
Bovendien zullen er ook radioworkshops georganiseerd worden. Hier kunnen geïnteresseerden dan kennis maken met dit medium en misschien zo een nieuwe passie ontdekken. In de kerstperiode zal VROB ook een “Kerst voor iedereen” organiseren in het dienstencentrum.
VROB, meer dan een evenementenradio!

(Foto’s © OCMW Lochristi, Zaffelaarse belevenissen, Bennie Vanderpiete)

 

Scroll naar boven