Ingrijpende veranderingen voor N70 op til

De commissie mobiliteit van Lochristi boog zich afgelopen week over enkele ingrijpende verkeersdossiers. Daarbij vielen vooral de plannen voor een vernieuwing van de Antwerpsesteenweg, tussen Braamstraat en Drieselstraat, op.

Tijdens de voorbereiding van de werken op de N70 aan het op-en afrittencomplex met de R4 werd al snel geopperd om ook de N70 tussen tussen de Braamstraat en de Drieselstraat aan te pakken. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bleef niet bij de pakken zitten en startte een studie op rond de volledige vernieuwing van de N70 op dit traject.  Ondertussen is men aan het 13de werkoverleg toe.

Centraal staat nog steeds de verhoging van de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers met bijzondere aandacht voor de zwakke weggebruikers. Ook de vlotte doorstroming van het openbaar vervoer staat bovenaan en de aanleg van een nieuw wegdek is voorzien.

De voorlopige plannen, die de mobiliteitscommissie te zien kreeg, laten een ingrijpende verandering zien. Naast een afzonderlijk fietspad aan beide zijden is er ook een dubbele busbaan voorzien die het openbaar vervoer een vrijgeleide moet geven. Een groene middenberm, al dan niet met bomen, zal een scheiding maken tussen beide rijrichtingen. Deze keuze zorgt ervoor dat er langs de N70 parkeerplaatsen zullen moeten sneuvelen

AWV wil over het ganse traject _ waar een snelheidsregime van 50 km/u zal gelden _ drie rotondes bouwen, aan de Palingstraat en de Braamstraat op het grondgebied Lochristi en aan de Driesselstraat op Gents grondgebied. Alle wegen op het traject die uitkomen op de N70 (Sparrenlaan, Doornikstraat, Lichtelarestraat, Begonialaan en Azalealaan) zullen geen linksafbeweging meer kunnen maken. Het verkeer wordt verplicht naar rechts gedwongen en zou via een van de rotondes de nodige richting kunnen nemen. Voor de zwakke weggebruikers zijn diverse oversteekplaatsen voorzien.

Schepen Frederik Van den Berghe bevestigde de intenties van AWV, maar liet uitschijnen dat diverse beslissingen nog verder moeten uitgewerkt worden. Er is nog geen duidelijkheid rond de uitvoeringstermijn.          

Scroll naar boven