LoKort

Pimpampukje, rondvaarten Haven Gent, Dorpsstraat, Jubileum, de Doodendraad. Het is een extralange editie deze keer.

Pimpampukje

De ruwbouw staat al 1 verdieping hoog en begin april 2016 starten ze. Kinderopvang Pimpampukje gaat dan van start en we laten Tifany Minnaert aan het woord:

“ Pimpampukje wil kinderen de kans geven om zich volledig te ontplooien en dit zowel in het kinderdagverblijf als in de thuissituatie. Daarom bieden wij verschillende diensten aan waarbij steeds het kind en het gezin centraal staat. Eerst en vooral biedt Pimpampukje Kinderopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar alsook vakantieopvang voor kinderen tot 6 jaar. Wij handelen volgens positief opvoeden zodat elk kind zich goed voelt in de groep en hierdoor ook de ontwikkeling bevorderd wordt. Ouders worden héél nauw betrokken omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen zich zowel in de opvang als in de thuissituatie helemaal kunnen ontplooien. Een goede samenwerking tussen Pimpampukje en de ouders bevordert de ontplooiing van de kinderen. Communicatie is hierbij van groot belang.

Naast kinderopvang bieden wij ook opvoedingsondersteuning dit zowel individueel als in groep onder de vorm van workshops en infosessies. Alle ouders kunnen bij ons terecht met hun vragen en twijfels, we gaan samen met de ouders op zoek naar een methodiek om het probleem aan te pakken. Indien nodig, verwijzen wij ook door of geven we informatie over andere instanties die de ouders beter kunnen begeleiden.

Naast deze 2 basisdiensten werken wij ook samen met een paramedische organisatie ‘Meditas’. Door deze samenwerking is het bijvoorbeeld mogelijk dat het kind kine krijgt in de opvang.”

Er kunnen 18 kinderen terecht en ze openen de deuren op 4 april 2016. Inschrijven kan ondertussen en meer informatie vind je via  www.pimpampukje.beinfo@pimpampukje.be

De Doodendraad

Het verhaal van De Doodendraad tijdens WOI in onze provincie wordt nog altijd verteld in de gelijknamige reizende tentoonstelling. Van 3 tot 28 oktober kan je de tentoonstelling zien in de bib hier.

Reeds verschenen: www.lochristinaar.com/nieuws/de-doodendraad

Goossenaertskring

Goossenaertskring 2015 Lochristi

Voor de tweede keer organiseert de Goossenaertskring Lochristi op 10 juli 2015 de uitreiking van de ” Alfons De Schepperprijs”. Alfons De Schepper, geboren te Zeveneken, was samen met negen andere Frontsoldaten, betrokken in wat vanaf de jaren twintig in de Vlaamse Beweging als “ Het schandaal van de Houthakkers van de Orne” zou omschreven worden.

Om Alfons De Schepper, die lange tijd actief was binnen het VOS, maar vooral bekend was als kunstschilder, te herdenken is de “ Alfons De Schepperprijs” in het leven geroepen.

De Goossenaertskring draagt dit jaar Prof. Emeritus Willem Van Cotthem voor.

Diamant

Op donderdag 25 juni vierden Antoine Bax en Liliane Poupaert hun 60ste huwelijksverjaardag. Ook de gemeente zette hen in de bloemetjes.

Dorpsstraat

Kruispunt Dorpsstraat Schoolstraat Koning Albertlaan Lochristi

Op de hoek van Schoolstraat-Koning Albertlaan en Dorpsstraat staat een huis te koop. De gemeente is geïnteresseerd om dit te verwerven en stelde een schatter aan. De aankoop gebeurt in het kader van de verkeersveiligheid en kan na afbraak de verkeerszichtbaarheid sterk verbeteren.

Mini-Cruises in de haven

havenrondvaart Gent 2015

Tijdens de Gentse Feesten zijn er weer gratis rondvaarten en je kunt je sinds gisteren hiervoor inschrijven. Drie keer per dag van 19 tot 26 juli vaart het jacht ‘Jacob Van Artevelde’ rond. De rondvaart vertrekt aan de Rigakaai (recht tegenover Weba), duurt 1 ½ uur en is gratis.

Inschrijven verplicht voor maximaal 6 personen via www.havengent.be/gentsefeesten vanaf 8 uur of via Gentinfo 09 210 10 10.

Het vertrekpunt van de rondvaart is de Rigakaai langs het Grootdok aan het begin van de haven. De 'Jacob van Artevelde' vaart van daaruit richting Kluizendok en terug. Onderweg ziet men onder meer de chemische bedrijven, de Ringvaart rond Gent, de papierfabriek Stora Enso, het Sifferdok met onder meer de fruitsapterminals, de cluster van biobrandstofbedrijven aan het Rodenhuizedok, het Mercatordok vanwaar grote schepen met rollend materieel op en af naar Scandinavië varen, ArcelorMittal Gent en tal van overslagkades.

Jaarverslag Haven

In 2014 houdt de haven stand. Er is een stijging van de overslag van droge bulk en de ro/ro. De overslag via zeevaart blijft in 2014 op hetzelfde niveau als in 2013. De Gentse haven boekt in 2014 een totale watergebonden goederenoverslag (zeevaart en binnenvaart) van 47,7 miljoen ton. Dat is 1% minder dan in 2013.

Gent blijft de grootste drogebulkhaven van het land. De belangrijkste handelspartners zijn nog steeds Zweden, Rusland en Brazilië. Turkije is dankzij schroot een opkomende handelspartner.

De haven is vandaag goed voor bijna 60.000 jobs. De crisis van het jaar 2009 maakte de creatie van nieuwe tewerkstelling moeilijk. Ze zijn verheugd dat de tewerkstelling de laatste twee jaar weer in de lift zit.

Meer informatie: www.havengent.be/file_uploads/21838.pdf

Scroll naar boven