LoKort

Les Liberterres, de Lo Walkers voor Koester en Pasar met eerste hulp bij kamperen.

Les Liberterres

Op donderdag 29 september om 19 uur kun je je laten rondleiden in en rond de zelfpluktuin Rawijs, maak je kennis met Voedselteams en kun je de film ‘Les Liberterres’ beleven, een documentaire over duurzame landbouw.

De agro-industrie slaagt er niet in de wereldbevolking te voeden binnen de grenzen van de draagkracht van onze aarde. Vier boeren uit verschillende landen en landbouwsectoren tonen hoe het anders kan.

‘Les Liberterres’ is een documentaire van Jean-Christophe Lamy en Paul-Jean Vranken die het verhaal vertelt van boeren in Vlaanderen, Wallonië, Oostenrijk en Sicilië Ze keerden de conventionele landbouwmethoden de rug toe. De vier gepassioneerde personages geven hun visie op een duurzame en economisch leefbare landbouw. Ze maken zich sterk dat hun manier van voedsel telen voedselzekerheid zal kunnen bieden aan een wereldbevolking van 9 miljard mensen in 2050. Hun baanbrekende visie wordt getoetst aan de analyses van befaamde deskundigen. Droom of misschien ooit?

De toegang is gratis maar inschrijven verplicht via duurzaamheid@lochristi.be – 09 326 88 24. Voor land- en tuinbouwers is er een lezing om 19.30 uur met Alex Polfliet of een rondleiding voor niet land- en tuinbouwers. De filmvoorstelling volgt en op 21.45 uur start de infomarkt met fairtrade drankjes.

Lo Walkers

Koester Lochristi

Onder een stralende zon kwam een mooie groep sympathisanten van de Lo-Walkers en Koester Lochristi bijeen voor een terugblik op de sportieve prestatie die op de Dodentocht werd geleverd. Tom en Ben, de twee drijvende krachten achter het project, zorgden voor een verzorgde ontvangst.

De overgrote meerderheid van de deelnemers haalde de eindmeet, al werd benadrukt dat de deelname belangrijker was dan het halen van de finish. De groep groeide gedurende de voorbereiding en de tocht zelf sterk naar elkaar toe. Er is al interesse vanuit verschillende hoeken om ook volgend jaar deel te nemen aan de Dodentocht. Daarnaast wordt er uitgekeken naar bijkomende sportieve uitdagingen.

“ Een trail rond de Mont Blanc? Een estafette dwars door België? Redenen genoeg om in 2017 door te gaan met het project”, aldus Tom en Ben.

Dankzij een bijdrage van de deelnemers, sponsoring allerhande en de verkoop van steunkaarten kon 1.000 euro worden geschonken aan Koester Lochristi ten voordele van het Kinderkankerfonds. Zin om een sportieve uitdaging aan te gaan of dit project te ondersteunen? Neem contact via lowalkers2015@gmail.com

Eerste hulp bij kamperen

Eerst hulp bij kamperen

Pasar wil als sociaal-culturele vereniging de referentie zijn op het gebied van vrije tijd.

Met een eigen kwalitatief activiteitenaanbod, het promoten van originele initiatieven binnen de sector en een gamma betrouwbare producten (toeristisch-recreatief magazine Pasar, wandel- en fietsgidsen,…) bezorgen we alle tools voor een geslaagde vrijetijdsbeleving.

Het is de grootste kampeerorganisatie van Vlaanderen. Als kampeerder kan je aansluiten bij één van de vele Pasar kampeerclubs om boeiende trips te beleven.

Dit najaar organiseert Pasar Eerste Hulp Bij Kamperen twee infoavonden voor personen die recent een kampeerinstallatie kochten. Op 27 september is er een specifieke avond voor motorhomegebruikers in Drongen. Op 11 oktober zijn de caravanliefhebbers aan de beurt in Sint-Niklaas. Toegang is gratis, inschrijven vooraf verplicht.

Van 21 t.e.m. 23 oktober kan je deelnemen aan het weekend “Goed voorbereid op wintervakantie”.

Meer informatie: www.pasar.be/eerstehulpbijkamperen  – Stefan Braem  – stefan.ehbk.pasar@gmail.com – 0475 60 61 95

 

Scroll naar boven