LoKort

Rusthuistarieven, sportkampioenen en een winteravond

Rusthuistarieven

In Oost-Vlaanderen zijn er 185 WoonZorgCentra (WZC) en hier zijn er drie. Hoeveel betaal je? Gemiddeld betaal je 52.14 euro/dag voor alle kamertypes. Een eenpersoonskamer kost 52.63 en een tweepersoonskamer 46.82 per persoon.

In Lochristi betaal je het minst in het WZC van het OCM aan de Bosdreef met respectievelijk 47.24 – 48.00 en 40.42 euro.

Sint-Vincentius vraagt 47.67 48.70 en 42.32 euro. Het duurste is Sint Eligius met 53.43 – 53.92 en 49.85 euro.

Het duurste WZC vind je in Sint Martens Latem waar je 75.79 euro per dag betaald. Een overzicht vind je via www.zorg-en-gezondheid.be/dagprijzen

Provinciale kampioenen

Op 8 januari 2017Vandaag ging het provinciaal kampioenschap indoor atletiek door in de
topsporthal in Gent. Lochristi werd 3 kampioenen rijker geworden is (allen van atletiekclub STAX). Meer informatie over deze club: www.stax-ac.be

– Sarah Smeulders werd provinciaal kampioen 200 meter junioren
– Iris Hartmann werd provinciaal kampioen 60 m horden junioren
– Justine Praet werd provinciaal kampioen verspringen cadetten (zie foto)

Justine Praet provinciaal kampioene

Winteravond

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Serge Gainsbourg overleed. Ga maandag 16 januari om 20 uur naar de Winteravond in de bib en luister naar het leven en de liedjes van Serge Gainsbourg. Rudolf Hecke vertelt en Nathalie zingt.

Biograaf Rudolf Hecke doorloopt het leven van de Russisch-Joodse immigrant. Hoe hij evolueert van lelijk eendje tot Frankrijks populairste en meest gehate onderdaan. Een verhaal over passie, veerkracht, moed en doorzettingsvermogen. Een zeer menselijk verhaal en tegelijk het relaas van de ups and downs van een veelzijdig genie. Zijn rol in het Franse chanson, zijn provocaties, zijn publieke leven, zijn kleine kanten, zijn unieke persoonlijkheid, zijn tijdsgenoten Brel, Gréco, Montand, Vian, Gall…

Zangeres en pianiste Nathalie, de ideale lolita Gainsbourgoise, luistert de lezing op met tijdloze chansons van hem.

Rudolf Hecke was tijdens de jaren ’80 actief als dichter en performer. De jaren nadien schrijft hij vooral songteksten voor eigen muziekprojecten en voor anderen. Vanaf 2008 werkt hij aan de eerste Nederlandstalige biografie van Serge Gainsbourg. Die komt in december 2012 uit bij uitgeverij EPO en wordt door de pers lovend onthaald. Hij deed jaren onderzoek en drong als eerste Vlaming door tot de intieme kring van Gainsbourg. De biografie is ondertussen aan haar tweede druk toe en de auteur schrijft ook aan een vervolg.

In 2016 verscheen zijn literair debuut Wonderland bij uitgeverij Vrijdag. Het boek bevat ook een parallelroman (i.s.m. prof Dirk De Wachter) en een cd met composities van Rudolf.

Polyvalente zaal bib Koning Boudewijnlaan 6 – reserveren 09 356 60 73 – bibliotheek@lochristi.be – 3 euro

 

Scroll naar boven