“Met vallen en opstaan” in de schuur van het Zaffelaarse Speurdonkhof

Jean Blaute en Eric Melaerts, twee muzikale meesterbreinen, hebben hun krachten gebundeld om een betoverende ervaring te creëren die de grenzen tussen muziek en literatuur vervaagt. Voeg er in het voorprogramma Dries Van Haute aan toe en je krijgt een unieke voorstelling.

Een muzikale boekvoorstelling die het publiek meeneemt op een reis vol emotie, verbeelding en virtuositeit, is waar organisator CUZA (Cultuur Zaffelare) borg voor staat. Jean Blaute, bekend om zijn veelzijdige muzikale talenten en bijdragen aan talloze muziekgenres, heeft samen met gitarist Eric Melaerts een unieke synergie ontwikkeld. Beiden hebben een indrukwekkende staat van dienst in de muziekwereld. Hun eigen samenwerking gaat echter verder dan de gebruikelijke muzikale grenzen. De toeschouwer krijgt met “Vallen en opstaan” het volledige verhaal van “De zoon van de muziekwinkel die uitgroeide tot de “George Martin van de Lage Landen”. Tijdens het optreden brengen ze niet alleen hun instrumentale vaardigheden naar voren, maar nemen het publiek ook mee in de wereld achter de noten. “Ik wil de toeschouwer entertainen met mijn herinneringen aan dat ongewone leven dat ik in ontvangst mocht nemen. En dat is veel meer dan een zotskap. Dat beeld wil ik graag bijstellen”, aldus Jean Blaute.

Voorprogramma

Het was op aangeven van Luc Vincent (Manten en Kalle Events) dat Dries Van Haute het duo Blaute en Melaerts voorafgaat. 'Dries trad al eerder – n.a.v. “800 Jaar Zaffelare” – niet onsuccesvol op in De Maalderij, en dat smaakte om meer . Het muzikale parcours van Dries begon samen met Jeffrey Jefferson van Ertebrekers. Nu heeft Dries zijn zinnen gezet op een soloproject. Van zijn eerste EP “Blue Roses” weten we dat hij een eigen unieke stijl ontwikkelde met een subtiele mix van elektronische sounds, soul en urban invloeden. Hij brengt dit live in een mix van elektronisch aangestuurde tracks met keyboards en live vocals.'

Totaalbeleving

Dat het een muzikale boekvoorstelling van Jean Blaute en Eric Melaerts is, maakt van dit, samen met het optreden van Dries Van Haute, een unieke totaalbeleving. En die kan uw deel worden op zaterdag 9 maart in het Speurdonkhof Busstraat 11 9080 Zaffelare.

De deuren gaan er vanaf 19 uur open. De toegang is 20 euro.Tickets te bekomen via: martine.ms.stevens@telenet.be
Of overschrijving naar rekeningnummer BE 88 6528 5580 7541

Cultuur Zaffelare © Melaerts Blaute

Scroll naar boven