Michiel D’Haeze verovert Wintervonken

Op 27 januari vond het derde concert van Wintervonken plaats. Organisator SC Reinaert is ondertussen berucht in Lochristi omwille van de uitstekende programmatie. En met Michiel D’Haeze afgelopen zaterdag op hun podium werd dat statement alweer eens kracht bijgezet.

Wintervonken… ondertussen een traditie

Wintervonken is ondertussen reeds een begrip geworden. Sinds 2018-2019  organiseert SC Reinaert jaarlijks (mét Coronapauze helaas) tussen oktober en februari een reeks van 4 intieme concerten in zaal Sfeervelde te Beervelde. Er passeerden reeds echte toppers afgelopen seizoenen. En dat is dit jaar niet anders. Eli Goffa en Sitting Duck gaven het beste van hun muzikale zelf in het najaar. Ook Rein Decoodt zorgde in december nog voor een extraatje met haar monoloog “Terug”.

De man met de gitaar

Zaterdag was Michiel D’Haeze, man alleen met gitaar, aan de beurt. Hij zette zijn set in met een instrumentaal stuk en het publiek wist meteen hoe laat het was! Ze hadden hier met een uitstekend gitarist te maken, een man met lef die zijn zessnarige instrument bijzonder goed de baas was. We situeren zijn stijl in de “Americana” ook wel blues meets country.

De man met de prachtige stem

Na een Nederlandstalig nummer “Het stuur” kwam “The game”, een song die u trouwens ook op You Tube kan beluisteren (zie link onderaan). Michiel D’Haeze blijkt niet alleen een soort gitaarvirtuoos te zijn, de man beschikt daarenboven ook over een fantastisch stemgeluid. Ze doet in eerste instantie denken aan Jeff Buckley maar bevat ook vleugjes Robert Smith (The Cure) zo nu en dan. Geen wonder dat het publiek muisstil en met bijna ingehouden adem aan zijn lippen hangt.

Mud cookies en Gulo Gang

Tussendoor vertelt hij dat hij lid was van het ondertussen opgedoekte “Mud Cookies” en meteen brengt hij een ode aan hen met het nummer “Spiderdog”. Een vleugje surf is duidelijk waarneembaar. Wie hem nu graag met een band aan het werk ziet of hoort moet zeker “Gulo Gang” eens checken op Spotify.

Ook stelt hij ons voor aan zijn kleine compacte drummer. U hoeft niet te panikeren, er gaat geen kinderarbeid mee gemoeid, het betreft slechts een drumcomputer.

Michiel D'Haeze © Sofie De Coninck

Frisse pint versus gemberthee: 1-0

Eén nummer voor de pauze raadt Michiel ons af om gemberthee te drinken als zijnde “goed voor de stem” waarop hij zijn nood aan een frisse pint uitte en deze ook prompt toegestoken krijgt van Peter Vervaet.
Daarna trakteert hij het publiek op het instrumentale “Goldmine”, een nummer genoemd naar café “De Goudmijn” in Wetteren.

Met de complimenten van de singer-songwriter

Na een korte pauze brengt Michiel nog enkele covers van o.a. Tony Joe White, Merle Travis en Jim White. Die laatste man complimenteerde hem zelfs met zijn cover van “Still Waters” en zei “Nice job. I wish I could sing it that good.”

Nog één Wintervonkenconcert te gaan!

Op zaterdag 24 februari vindt het laatste concert van dit seizoen van Wintervonken plaats. U krijgt warme R&B en soul geserveerd door Aszul. En dit in het Frans! Ondertussen heeft deze dame een plek op zak voor de voorronde van Humo’s Rockrally te Brussel! Ik zou dus toch maar een plekje reserveren in Sfeervelde, mocht ik u zijn.

Wil u Michiel D’Haeze graag eens aan het werk zien?

Dat kan met Gulo Gang op 28 februari in Django te Sint-Amandsberg of op 29 maart in Villa Annama te Gent of op Spotify. Nog eens nagenieten van het concert van zaterdag,kan dan weer met onze fotoreeks. Of u laat Michiel eens aan het werk met het Youtube-filmpje onderaan het artikel? Veel plezier!

Fotoreeks
(Klikken op FB-logo om de reeks te openen

Filmpje “The Game” – Michiel D'Haeze

 

Scroll naar boven