SK Lochristi, SK Wachtebeke en Dynamo Beervelde pakken punten, verlies voor SV Zaffelare

Met een zege voor SK Lochristi, een gelijkspel voor Dynamo Beervelde en een nederlaag voor SV Zaffelare werd de 22ste speeldag in tweede provinciale afgesloten. Lochristi pakte zijn eerste uitzege, Dynamo Beervelde rechtte de rug na een vroege achterstand en SV Zaffelare kon een 0-4 achterstand aan de rust niet meer goedmaken.

SV Zaffelare – FCG St-Laureins: 3-5

SV Zaffelare werd meteen op de neus op de feiten gedrukt in de wedstrijd tegen titelkandidaat Sint-Laureins. Na 3’ kon Quinten De Muer de bezoekers op voorsprong zetten en nauwelijks 5’ later stond diezelfde De Muer opnieuw aan het kanon. Het was nog niet over voor de thuisploeg want Sint-Laureins drukte door en halfweg de eerste helft stond er al 0-4 op het scorebord. Yorbe De Kessel (20’) en Frederik Van Wynsberghe (23’) waren de doelpuntenmakers van dienst. Na de rust onderging SV Zaffelare een gedaanteverwisseling. De thuisploeg trok meteen ten aanval en scoorde twee keer binnen de 7’. Robbe De Ridder en Steven Van Caeneghem maakten de wedstrijd weer spannend en toen Robbe De Ridder een kwartier voor tijd de 3-4 aantekende leek een stunt nog in de maak. In de slotminuut nam Jef De Lust echter alle twijfels weg met een nieuwe bezoekende treffer. Sint-Laureins neemt door die zege de leiding over.

VK Knesselare – Dynamo Beervelde: 2-2

Dynamo Beervelde toonde de voorbije weken, ondanks de stilaan uitzichtloze situatie, heel wat inzet en werd daar op het terrein van VK Knesselare eindelijk nog eens voor beloond. De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de jongens van Niki Van Avermaet. Nico Blondeel zette bij de eerste mogelijkheid de thuisploeg op 1-0 voorsprong op het bord. Beervelde had geen tijd om te bekomen van de vroege opdoffer, want via Dario De Cuyper tekende voor een dubbele voorsprong. Had de thuisploeg een ruime overwinning in gedachten, dan werd deze ambitie al snel de kop ingedrukt. Jorbe Van Der Sypt kon op het kwartier voor de aansluitingstreffer zorgen. Net na het half uur was alles te herdoen, na een treffer van Loupkin Van Affeterre. De twee helft had minder om het lijf. De thuisploeg probeerde wel, maar Dynamo kon al bij al makkelijk stand houden en nog eens een puntje meenemen naar Beervelde.
Voetbal25Feb24 © Peter Esprit
FC Poesele – SK Lochristi: 1-2

SK Lochristi heeft belangrijke weken voor de boeg met het oog op de degradatiestrijd en zette zondag alvast een eerste stap. Op het terrein van FC Poesele kregen de toeschouwers een zeer aangename eerste helft te zien met heel wat kansen aan beide kanten. Lochristi opende de score halfweg de eerste helft. Halewijn Schoonjans zette SK met een schot van net buiten de zestien op voorsprong. De thuisploeg verzuimde zijn kansen af te werken ook al omdat doelman Davy Bracke sterk stond te keepen. Kort voor de rust zette Louis Lemaître de 0-2 op het bord nadat hij de bal met de borst in doel werkte na een hoekschop. De thuisploeg tekende in de tweede helft al snel voor de aansluitingstreffer na getwijfel in de bezoekende defensie. De thuisploeg kon nadien niet meer doordrukken. Uiteindelijk kwam SK Lochristi nog tot de beste kansen op counter, maar er werd te onzorgvuldig mee omgesprongen, zodat het spannend bleef tot diep in blessuretijd.

FC Hoogeinde Sint-Gillis Waas – SK Wachtebeke: 2-4

SK Wachtebeke pakte ook een driepunter tegen Hoogeinde/Sint-Gillis Waas. Lowiechie Dhaese was de uitblinker van dienst. Hij zette Wachtebeke tot drie keer toe op voorsprong. De thuisploeg kwam twee keer terug via De Dycker en De Maesschalck, maar toen Dhaese een derde keer scoorde kon Hoogeinde niet meer reageren. Alessio Van Laere zette uiteindelijk de kroon op het werk. Wachtebeke schuift door de zege op naar plaats 11 in het klassement.