Vier nederlagen zorgen voor slecht voetbalweekend

Geen feest op de voetbalvelden van de Lootse ploegen deze week. SV Zaffelare, SK Lochristi en SK Wachtebeke leden een thuisnederlaag. Dynamo Beervelde moest het onderspit delven in Assenede.

SV Zaffelare, dat de laatste weken duidelijk minder op dreef is, kreeg met KVV Laarne-Kalken de moeilijkste opgave van het weekend voorgeschoteld. De bezoekers namen de partij in handen en hadden na 17’ al succes toen Josse Vekeman de score opende. Onmiddellijk na de rust mocht diezelfde Vekeman voor de 0-2 zorgen, maar de thuisploeg vocht terug. Milan De Schoenmaecker kon al snel milderen en opnieuw voor spanning zorgen. Laarne-Kalken hield de partij echter onder controle en kon de zege pakken. Door het gelijke spel van Sint-Laureins in Eeklo komt Laarne-Kalken mee aan de leiding. Zaffelare zal de komende weken toch best nog wat punten pakken, wil men niet in de degradatiezone terecht komen.

Dynamo Beervelde lijkt stilaan veroordeeld en kon niet stunten in Assenede. De eerste kans was voor de thuisploeg maar doelman Louis Vercammen was bij de pinken. Daarna konden beide ploegen wel eens dreigen, maar echte kansen bleven uit. Het enige vermeldenswaardige waren de twee gele kaarten _ de eerste werd wel heel licht toegekend _ voor Bas De Naeghel die net voor de rust voortijdig de kleedkamer in moest. Assenede domineerde de aanvangsfase van de tweede helft en Joshua Boogaard trapte al snel de bal hoog over. Toen de scheidsrechter een lichte fout in de zestien met strafschop bestrafte, kon Inias De Rijcke 1-0 binnentrappen. Op het uur mocht Jelle Pauwels iets te makkelijk al vallend de 2-0 binnen koppen. Dynamo probeerde te reageren maar echte kansen leverde dit niet op. Zo sleepte deze weinig begeesterende wedstrijd zich naar het einde.

Ook SK Lochristi wees met een beschuldigende vinger naar de ref. Maldegem pakte de beste start, maar Lochristi kon het evenwicht herstellen en kwam net voor het half uur op voorsprong. Kort voor rust zorgden twee discutabele beslissingen van de scheidsrechter voor de ommekeer. Eerst legde hij de bal op de stip nadat Wout Van Der Snickt de bal op de heup kreeg en even later zag hij een fout bij een duel net voor de zestien, zodat Maldegem met een 1-2 voorsprong de rust in kon. De snelle 1-3 net na de rust sneed SK de adem af en toen de ref zich nog eens liet opmerken met twee gele kartonnetjes voor Ruben De Clercq was de wedstrijd gespeeld.

Ook in Wachtebeke werd na de wedstrijd niet gefeest. De derby tegen Eksaarde was er een om snel te vergeten. Arthur Everaert zette de bezoekers na 17’ op voorsprong. Wachtebeke bleek niet in staat te reageren en Eksaarde controleerde. Ook na de rust zagen de toeschouwers hetzelfde spel. Wachtebeke probeerde wel, maar bleek onmachtig. Eksaarde was een pak efficiënter al had men de hulp van thuisspeler Tiziano Van Laere nodig om op 0-2 te komen. Pelle Knapen zorgde kort voor affluiten nog voor de 0-3 eindstand