VROB nu vanop Zaffelare kermis, later ook Ambrosiana en Eco-Expo

Vrije radio VROB had dit jaar de ambitie om vanop een aantal evenementen uit te zenden en daarbij de verschillende deelgemeenten van Lochristi aan te doen. Eerder dit jaar waren ze present op de Chirofeesten in Beervelde en de Historische dagen van OTL in de Pauwstraat.

De VROB-kalender

Dit weekend zenden ze uit tijdens Zaffelare kermis en verhuizen daarvoor tijdelijk naar de parochiezaal. Ondertussen raakt de VROB-kalender behoorlijk gevuld. Op 6 en 7 augustus is er terug Lo Plage. VROB zal dan juist terug één jaar bestaan en viert dat met een Italiaanse avond op vrijdag 5 augustus. Uiteraard met pasta, vino rosso en de nodige muziek gebracht door de VROB deejays. Iedereen die de evenementenradio een warm hart toedraagt is van harte welkom.
Later die maand zal VROB dan aanwezig zijn op het bloemenfestival Ambrosiana (20-28 augustus). Dat kon u eerder deze week al in primeur lezen op Lochristinaar.com. Ondertussen vernamen we dat er ook zal uitgezonden worden vanop de Eco-Expo (17-18 september).

Zaffelare kermis

Dit weekend dus Zaffelare kermis waar VROB in de ether gaat van vrijdag 16 uur tot maandag 20 uur. We gaan hier niet de hele programmatie uit de doeken doen maar pikken er enkele highlights uit. Levende legende Bob Dylan wordt 75 jaar. VROB brengt zaterdag een eerbetoon en Peter Vervaet roept daarom alle luisteraars op hun favoriete Dylan-nummer te mailen naar Dylan@VROB.be

Dat wordt grasduinen in het grote repertoire van de Amerikaanse singer-songwriter.
Peters’ broer, Walter Vervaet, gaat dan om 21 uur op antenne met Daniel De Groote: The Vintage Company.
Op zondag zal Johan Dhondt – hij presenteert van 6 uur tot 8 uur “De ochtend” – de eerste standhouders van de rommelmarkt kunnen verwelkomen. Daarna is het tijd voor het grote VROB-ontbijt. Om 11 uur nemen Thierry Van Hecke en Gilbert Switzynck plaats achter de micro en ontvangen diverse praatgasten. Heel interessant wordt ongetwijfeld hun telefoongesprek met Evi Van Acker, onze Olympische medaillehoop, die momenteel al in Rio aan het trainen is.

’s Namiddags dan een nieuw programma “Verse groeten” waarbij een luisteraar een plaatje mag aanvragen voor iemand anders. Die wordt dan gebeld en mag op zijn beurt een verzoeknummer kiezen voor een vriend, kennis of familielid.
Zondagavond dan een tweede nieuw programma met Walter, die gedurende een vol uur enkel blues zal draaien.
Maandag is er om 14 uur het optreden van Jason Bradley, dat u gratis kan bijwonen. Altijd de moeite want zelfs bij zijn passage in 2012, toen hij moest optreden in de regen, kreeg hij een schare fans mee in een polonaise.
Uiteraard is dit slechts een kleine greep uit het hele programma dat u kunt beluisteren door uw radio af te stemmen op 97,2 MHz of te surfen naar www.vrob.be.

VROB zoekt (jong) talent en medewerkers

De kalender van VROB geraakt zo behoorlijk vol en dus is er nood aan deejays en presentatoren. Draai je geregeld op events, feestjes of in het jeugdhuis? Oefen je stiekem thuis aan de draaitafel? Of weet je iets zinnigs te vertellen over hedendaagse muziek, rocklegendes en oude singer-songwriters. Van ABBA tot Zappa en alles er tussenin? Neem dan contact op met VROB-verantwoordelijke Dominique Van Imschoot (GSM 0497/267395of per mail dominique@vrob.be) en wie weet ga jij binnenkort op antenne.

Misschien toch liever gewoon eerst even kijken? Wel, je krijgt een unieke kans dit weekend: VROB op Zaffelare kermis!

(Foto’s © Bennie Vanderpiete)

 

Scroll naar boven