1.033 bezoekers voor Buitenspeeldag en…Lotte De Clerck

Lochristi besloot om de Buitenspeeldag te laten doorgaan zoals gepland. En de weergoden waren de 1.033 bezoekers gunstig gezind. Een heleboel vrijwilligers en een prima organisatie maakten het plaatje compleet.   

Omwille van storm Renata, en het voorspelde slechte weer, besloten heel wat gemeenten om de Buitenspeeldag te annuleren, uit te stellen of naar binnen te verplaatsen. Een nationale regeling kwam er niet, de organisatie liet het over aan de lokale besturen om zelf de voorspellingen en de situatie te evalueren.

De jeugddienst van de gemeente Lochristi maakte dinsdag al bekend dat de speeldag zou doorgaan. “Er wordt dan wel regenweer voorspeld, wij laten ons niet afschrikken. Buitenspelen is een recht” klonk het daar. En dat bleek een goede gok want het bleef – op een half uurtje gedruppel na – de hele namiddag droog.

Toch lieten heel wat mensen zich afschrikken door de slechte voorspellingen. Toen de hekkens geopend werden, stipt om 13 uur, waren er slechts een 25-tal wachtenden. Omstreeks 14 uur waren er al zo’n 440 bezoekers. Uiteindelijk vonden 1.033 kinderen, ouders en gootouders de weg naar Orphanimo. Zowat de helft minder dan vorig jaar maar… de afwezigen hadden ongelijk!

35 attracties had de jeugddienst voorzien en enkel “Fietsplezier met Jonathan” viel – figuurlijk dan – in het water door…ziekte van Jonathan.

Dé grote trekpleister was het tentje waar de “mystery guest” Lotte De Clerck signeerde. Matthieu uit Moerbeke en Anouk uit Buggenhout waren de eersten die met “Emma Wolfs uit de muzikale Ketnet-reeks #LikeMe” op de foto mochten. Mathieu stond al sinds deze morgen – de opbouw moest nog beginnen – te wachten en kreeg omstreeks het middaguur het gezelschap van Anouk. Tahnee Van de Rosteyne – een grote fan van Camille, Pommelien en Lotte De Clerck – had een aangepaste wielkap met een foto van Lotte en haar manager ann Sophie op haar rolstoel. Uiteraard signeerde Lotte die graag.

Het was ook aanschuiven bij de blauwe studiowagen van VROB waar “radio Orphanimo” terug in de ether ging. De live uitzending werd gepresenteerd door het gelegenheidsduo Geert en Simon Bonne, vader en zoon. Heel wat kinderen maakten voor het eerst kennis met de radio en mochten plaatsnemen voor een interview. Zo ook Emma (12), Jill (11) en Lune (11) al waren zij geen radiodebutanten. Zij vroegen het nummer “Krantenwijk” aan.  Later kwam ook Lotte De Clerck nog langs voor een korte radiobabbel.

Nieuw was deze keer de graffiti wand waar de kinderen konden deelnemen aan een initiatie. Er heerste de hele namiddag een gezellige drukte. Ook de Safari-tour, waar men op zoek ging naar “The Big 5” was een mooie nieuwkomer.

De lokale jeugdverenigingen zorgden terug voor de nodige drank- en eetstandjes. De pannenkoeken van de Chiro meisjes werden fel gesmaakt en ook het schepsnoep bij Speelplein Joepla ging vlotjes over de toonbank. JH Lodejo verzorgde de bar in het gebouw van Orphanimo
Kortom, een prima organisatie en heel wat vrijwilligers die in de weer waren om de kinderen een fijne (en veilige) namiddag te bezorgen.

Lochristinaar.com was met 2 fotografen aanwezig en dat leverde dan ook 2 mooie fotoreeksen op.

Fotoreeks 1

Fotoreeks 2

Scroll naar boven