13de editie van 1.000 km tegen kanker

Vandaag, donderdag 9 mei, gaat de dertiende editie van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker van start. Het hele Hemelvaartweekend staat voor veel fietsers in het teken van de strijd tegen kanker. Ook Lochristi doet mee.

Elke dag fietsen de deelnemers vanop de Grote Markt in Mechelen via een route van 125 km naar een middagstad en in de namiddag fietsen ze via een route van 125 km terug naar Mechelen. Dit jaar zijn de middagsteden achtereenvolgens Glabbeek (9 mei) – Aalst (10 mei) – Pelt (11 mei) en Oostkamp (12 mei).

Teams Flor Amor

Er zullen elke dag 10 pelotons fietsen en vrijdag zullen die 10 pelotons door Lochristi passeren. Het team van Flor Amor Lochristi rijdt in het oranje peloton. Ze vertrekken om 7 uur in Mechelen om rond 10.15 uur in Overslag te passeren om dan via Wachtebeke, Zaffelare (plaspauze sporthal), Hijfte naar Lochristi te rijden waar ze rond 11 uur in het Dorp passeren.

Passage door Lochristi

Je kan het peloton (120-150 fietsers) in vliegende power fotograferen aan de kerk van Zaffelare om 10.36 uur ongeveer en even later in Lochristi Dorp waar ze van uit de Braamstraat de N70 oprijden. Het peloton waarin ze rijden is 27km/uur de gemiddelde snelheid en wordt geëscorteerd door politiemotoren en volgwagens zodat ze steeds lekker kunnen doorrijden.

Deelnemers

We konden vooraf enkele deelnemers spreken en polsen naar hun verwachtingen en doelstellingen. Nathan (22) is nog student en één va de jongsten en rijdt 1 rit of 125 km. Hij fietst graag en doet elke week 1 of meerdere tochtjes van 60-70 km.
Annelies (49) doet al voor de 5de maal mee en rijdt eveneens 125 km. Ze trainde niet zo veel, zei ze maar weet intussen wat haar te wachten staat.
Beiden verloren hun grootouders aan kanker.

Erwin Van Hecke rijdt 250 km en Christoph (Flor Amor) rijdt de volle 1.000 km.

Scroll naar boven