14 geëngageerde jongeren volgden cursus fuifcoach in Lodejo

Gisterenavond ging de laatste avond van de cursus ‘Fuifcoach’- die voor de derde keer werd georganiseerd – door in jeugdhuis Lodejo. Dit jaar namen 14 jongeren deel. Fuifcoach wordt men door 4 avonden van verschillende aspecten te proeven over wetgeving, organisatie, veiligheid, preventie, omgaan met drugs en alcohol, EHBO en tenslotte conflict- en geweldbeheersing.

Steven Van Eersel van Humanflow – http://www.humanflow.be/nl/ gaf de eerste 3 avonden en Mieke Driessens van het Drugpunt Politie Puyenbroeck sloot vanavond af. Ook Sarah Ruys is actief op het lokale Drugpunt.

Gwynn Coumans (Jeugddienst)

“Het is top dat we dit vanuit het gemeentebestuur gratis aan de jongeren kunnen aanbieden. Op die manier zetten we stappen op vlak van sensibilisering en maken we fuiven in Lochristi veiliger. Het is minstens even top dat 14 jongeren hiervoor tijd maakten in hun agenda, om op die manier uit te groeien tot heuse ‘fuifcoachen’. Dat engagement van jongeren zetten we graag in de spotlights!” aldus Gwynn die – om Mieke voor haar inzet te bedanken – een boeketje tulpen meegebracht had.

Schepen Frederic Droesbeke overhandigde mee de diploma’s. Bijdragen tot een vlotte organisatie van fuiven is het hoofddoel van deze engagementen. Af en toe komen jongeren negatief ‘in the picture’ met overlast, lawaai, vandalisme, overmatig drankverbruik … en het is dan ook hoopgevend dat men zich engageert.

Sara is één van de cursisten en we vroegen haar waarom ze zich engageert als fuifcoach.
“Het was interessant om dit te volgen en ik wil dit inzetten bij KLJ Beervelde om het in de hand te houden als het eventueel zou misgaan op een fuif.”  

Scroll naar boven