4 Uren Run & Bike sluit af met recordopbrengst van 8.286 euro

Een recordopbrengst voor de 20ste, en laatste, editie van de 4 Uren Run&Bike. Maar de organisatie pakt dit jaar uit met een nieuw, nog grootser, sportief en recreatief evenement.

Topeditie

Op zaterdag 12 november vond de 20ste editie van de 4 Uren Run&Bike plaats. De organisatie had eerder al bekendgemaakt dat het de laatste editie in zijn huidige vorm zou zijn. Men haalde nog eens alles uit de kast om in schoonheid af te sluiten: een gezamenlijke opwarming vooraf werd gevolgd door “die Sofia” die het startschot mocht geven. Er waren optredens van Dans en Ballet Arabesk, de Youth Band van de harmonie, Dansschool Dance Revolution en Turtle Wex. Brass Party gaf eerst in de grote zaal van jetje en nam, net na 18 uur, het hele deelnemersveld mee op sleeptouw voor een allerlaatste ereronde. Het werd een topeditie!

4 Uren Run & Bike Opbrengst - Annick Gentier

Recordopbrengst van 8.286 euro

Vooraf was er de hoop om bij deze sloteditie het recordaantal deelnemers uit 2018 te verbeteren. Toen liepen, of fietsten, er 304 sportievelingen verdeeld over 55 ploegen. Dat record werd niet gehaald en daar speelde het verlengde weekend ongetwijfeld een grote rol in. Maar met 228 deelnemers verdeeld over 42 ploegen (6 jongeren teams, 31 loopploegen met volwassenen en 5 fietsploegen) was er toch een heel mooie opkomst.

Maar de 4 Uren Run&Bike kon ook terug rekenen op de vele trouwe en gulle sponsors die al jarenlang het evenement steunen. Anderzijds waren er een paar nieuwe sponsors die ook een flinke duit in het zakje deden. Opvallend was ook de grote publieke belangstelling die zich vertaalde in een mooie omzet. Dat alles zorgde voor een recordopbrengst van 8.286 euro! Daarmee worden nu de goede doelen 11-11-11 en OOC Luein in Lochristi gesteund.

4 Uren Run& Bike - Opbrengst  © Bennie Vanderpiete

Nieuw evenement in 2023!

Deze 20ste editie van de 4 Uren Run&Bike was de laatste editie in zijn huidige vorm. De organisatie wil iedereen bedanken die (ooit) deelnam, meehielp en/of het evenement steunde. “Maar dit is geen vaarwel, maar tot ziens!” klinkt het bij het organiserend team. Zij hopen ook in de toekomst op het enthousiasme van al die deelnemers en ondernemingen te kunnen rekenen. Op dit moment werken ze al volop aan een nieuw evenement op basis van een – voor Lochristi – volledig nieuw concept. Met nog méér deelnemers en animatie. Dat nieuwe evenement zal medio februari bekendgemaakt worden en zal in 2023 voor het eerst plaatsvinden. 

4 Uren Run& Bike - Opbrengst  © Bennie Vanderpiete

(Foto's © Bennie Vanderpiete en Annick Gentier) 

 

Scroll naar boven