4-Urenloop beleeft erg mooie recordeditie.De winnaars!

De 15de editie van de 4-urenloop eindigde een drietal uurtjes geleden. Het werd niet enkel een heel erg mooie maar zelfs een record-editie. Liefst 55 teams verschenen aan de start, wat dus 2 teams meer is dan in 2014.

Stipt om 14 uur gaf wielrenner Gijs Van Hoecke het startschot voor de 45 loopploegen (35 loopteams met volwassenen en 10 jeugdploegen), 5 spinningteams en 5 teams die op rollen fietsten.

Team PRobbens wint loopwedstrijd

Team PRobbens nam in de loopwedstijd onmiddellijk de leiding en bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit. Voor de ereplaatsen was het de hele namiddag een zeer spannende strijd tussen de brandweer van Lochristi, Team Dhont en Ploeg Uno van Het Nieuwsblad. Het waren deze laatsten die uiteindelijk met de zilveren medaille gingen lopen en team Dhont (met enkel leden van de familie Dhont) naar een verdienstelijke derde plaats verwees. De brandweer viel net naast het podium.
Team PRobbens bestond uit 5 jongeren (Dante, Stijn, Lennert, Louis en Mattijs) die allen lid zijn van atletiekclub Racing Gent uit Gentbrugge. Het team kreeg de naam van hun trainer Peter Robbens. Dante en Stijn zijn beiden afkomstig van Lochristi en namen vroeger reeds deel bij de jeugdploegen. Zij legden 125 rondjes van 600m af, 17 meer dan de tweede.

Hierboven de volledige uitslag van de loopwedstrijd voor volwassenen

Nog meer winnaars: U13, De snelle mannen en Forza Picasso

Bij de Jeugdploegen beleefden we een spannende strijd tussen U13 en Lochristi3. Het was uiteindelijk U13 die het laken naar zich toe trok met 102 afgelegde rondjes, eentje meer dan Lochristi3.

“De snelle mannen” wonnen dan weer de spinning-wedstrijd met 144,8 km. “Meisjes van de leraarskamer&Debbie” eindigden heel verdienstelijk tweede met 144,22km.

Forza Picasso toonde zich dan weer het sterkste team op rollen en won met overwicht. Zij legden 196,51km af in 4 uren.

Proficiat, niet enkel aan alle winnaars maar aan alle deelnemers. Uiteindelijk was het een sportieve namiddag voor het goede doel en is iedereen winnaar. En zeker een proficiat aan de organisatie.
U leest daarover meer in ons slotartikel.

Lochristinaar.com nam meer dan 1.000 foto’s, die worden nu geselecteerd en verwerkt. Maandag vindt u hier dan een uitgebreid verslag met onze reuzelfotoreeks. Even geduld en dan start u de week met heel veel kijkplezier. Beloofd!

 

Scroll naar boven