4-Urenloop met recordaantal loopploegen – de winnaars

De 16de editie van de 4-urenloop eindigde een drietal uurtjes geleden. Geen record-editie dit jaar, mede doordat er geen spinning-teams deelnamen. Maar wel een record qua aantal loopploegen.

Stipt om 14 uur gaf VRT-sportjournalist Tom Boudeweel het startschot voor de 47 loopploegen en 4 teams die op rollen fietsten. 47 loopploegen, dat is een record. En daarbij ook 14 jongerenteams, eveneens meer dan ooit voordien.
47 loopploegen die het laatste uur nog het gezelschap kregen van Daan Hugaert, “Eddy uit Thuis”.
Hij liep – buiten competitie – ook 15 rondjes mee en werd gesponsord door Zwembadbutler.

“Wielrenners zonder wielen” winnen… loopwedstrijd

Maar wie zou er dit jaar de loopwedstrijd winnen? Het was al na de eerste ronde duidelijk dat 2 teams zouden strijden om de overwinning bij de volwassenen: de “Wielrenners zonder wielen” en het rode team van het Nieuwsblad.
Het duurde een tweetal uren alvorens “Wielrenners zonder wielen” voor een kleine afscheiding konden zorgen en een ronde voorsprong namen. Die voorsprong zouden ze nog verder uitdiepen.
Uiteindelijk trokken ze, na een heel erg spannende race, het laken naar zich toe. Ze legden in 4 uren tijd 120 rondjes van 600 m af, twee meer dan het rode team van het Nieuwsblad.

Ook voor de derde en vierde plaats bleef het lange tijd erg spannend. Maar uiteindelijk haalden de KAA Gent runners het met 111 rondjes, voor Koeken Troef. Arno Claeys (17), Kenneth Caethoven (17), Aaron Vanderbeke (17), Stan Bracke (18) en Trifonius Van Peteghem (19) zijn wielrenners die meerijden bij de beloften en de juniores. Zij besloten om samen het team “Wielrenners zonder wielen” te vormen en zagen hun deelname als een voorbereiding op het nieuwe wegseizoen.  Al hadden ze niet verwacht te winnen.

 
KAA Gent bij de jeugd

Tim Barbio uit Lochristi is trainer bij atletiekclub KAA Gent. Hij stelde een jeugdploeg samen met lopers uit AC Sparta Laarne en de atletiekclub Gent Blaarmeersen. Daarbij ook zijn beide zonen Alexander en Matisse Barbio en Iben Buyst uit Lochristi.  Verder Camille en Amelie Sonneville, Louise Diouf en Manon Batslé.

Zij wonnen de loopwedstrijd voor de jeugdploegen met 109 afgelegde rondjes. De turboslakken en Dynamo U12 mochten mee op het podium. De coole boys van zwembadbutler eindigden op één rondje van Dynamo U12 en eindigden verdienstelijk 4de.

Forza Picasso wint terug het fietsen op rollen.

Net als verleden jaar legde het team van Forza Picasso de grootste afstand af bij het fietsen op rollen. Zij reden 220 km in 4 uren. Forza Picasso Jong en Pure4Fun wonnen zilver en brons. De brandweer eindigde met “De spuitgasten” op een verdienstelijke vierde plaats.

Proficiat, niet enkel aan alle winnaars maar aan alle deelnemers. Uiteindelijk was het een sportieve namiddag voor het goede doel en is iedereen winnaar. En zeker een proficiat aan de organisatie.
U leest daarover meer in ons slotartikel.

Lochristinaar nam weer meer dan 1500 foto’s, die worden nu geselecteerd en verwerkt. Maandag vindt u hier dan een uitgebreid verslag met een reuze-fotoreeks.

Even geduld en dan start u de week met heel veel kijkplezier. Beloofd!

Scroll naar boven