4-URENLOOP op 5 november. Ploegen (en sponsors) nog welkom

Nog 3 weken en sportief Lochristi zet zich weer in voor het goede doel. Op zaterdag 5 november organiseert Dirk Everaert met zijn team terug de jaarlijkse 4-urenloop ten voordele van 11.11.11.

Na twaalf edities in en rond de Lodejo, week men twee jaar geleden voor het eerst uit naar de terreinen van Floréac aan de Beerveldse baan. Een verhuis die door de meesten als heel positief wordt ervaren. Veel meer ruimte – zowel voor de deelnemers als voor de (dorstige) toeschouwers – en parking in overvloed. Ook deze vijftiende editie zal terug plaats vinden op de terreinen van Floréac.

4 urenloop Lochristi

De loopwedstrijd

Het concept is ondertussen alom gekend. De 4-urenloop is een estafettewedstrijd voor jong en oud. Iedereen geboren in 2006 of vroeger, kan deelnemen. Bij de volwassenen mogen de ploegen bestaan uit maximaal 5 deelnemers. Jeugdploegen (tot en met de leeftijd van veertien jaar) mogen tot 8 jongens of meisjes tellen. Het is de bedoeling om in 4 uren tijd zoveel mogelijk rondjes van 450 meter af te leggen. Na elk rondje mag er afgelost worden. Iedere ploeg krijgt een sponsor toegewezen (of mag er bij inschrijving zelf één aanbrengen).
De ploegsponsors schenken nadien, per rondje dat hun ploeg aflegde, 0,75 euro ten voordele van de actie 11.11.11 Overwinnaar is de ploeg die om 18 uur het meeste rondjes liep.

4 urenloop Lochristi

Ook spinning en fietsen op rollen

Net als de voorbije jaren kan er niet enkel gelopen worden, maar ook gefietst. Deze teams bestaan uit maximaal 5 deelnemers en er kan gekozen worden voor spinning of fietsen op rollen. Per afgelegde kilometer stort de ploegsponsor een halve euro ten voordele van 11.11.11.

4 urenloop Lochristi

Inschrijven

Het volledige wedstrijdreglement, alsook de nodige inschrijvingsformulieren, zijn te vinden op de website van de 4-urenloop. De link vindt u onderaan dit artikel. Het ingevulde inschrijvingsformulier stuurt u per mail naar 4-urenloop@telenet.be
De organisatie neemt dan contact op met u. Per ploeg wordt een (bescheiden) bijdrage van 10 euro gevraagd. Er dient ook 10 euro betaald als waarborg voor de estafettestok en de rugnummers. Maar die krijgt u dus na de race terug. Inschrijven kan nog tot en met 2 november.

U mag zelf een sponsor aanbrengen, maar ook dat hoeft niet. Naast de hoofdsponsor, Zakenkantoor De Koning – www.dekoning.be , zijn er reeds een aantal ploegsponsors. Toch is er nood naar bijkomende ondernemingen, of particulieren, die zich wensen te engageren als sponsor. Zij mogen steeds contact opnemen met de organisatie. Dit kan per mail of telefonisch via 0478 58 56 95.

4 urenloop Lochristi

Teams, sponsors en supporters welkom

In 2014 een recordopkomst met maar liefst 53 deelnemende teams. Vorig jaar iets minder ploegen: 22 volwassenenteams en 11 jeugdploegen voor de loopwedstrijden. Zes ploegen namen deel aan het fietsen op rollen en ook drie spinning-teams. Een totaal van 42 ploegen dus. Geen nieuw record, maar wel een heel gemoedelijke editie. “En dat is, samen met het sociale karakter, ook een van onze doelstellingen” aldus Dirk Everaert.
Op dit moment zijn er een 15-tal ploegen ingeschreven. Daarbij al twee teams voor het fietsen op rollen. Voor deze discipline kunnen maximaal zes ploegen inschrijven, vlug zijn is dus de boodschap.
Er blijven nog drie weken, maar voor diegenen die zich nog niet inschreven, wordt het stilaan tijd.
Als team of als sponsor. Of misschien combineert u beide zaken wel?

4 urenloop Lochristi

Geen topprestaties zonder goede supporters. Ook de minder sportieve medeburgers worden dus vanaf 14 UUR verwacht om alle lopers en fietsers aan te moedigen tijdens het nuttigen van een drankje of een hapje.
Het wordt ongetwijfeld terug een gezellige en sportieve namiddag. Uiteraard zal Lochristinaar, net als de voorbije jaren aanwezig zijn en zorgen voor een uitgebreide verslaggeving met heel wat foto’s.

Inschrijven en contact opnemen

Contact opnemen met de organisatie kan u per mail ( 4-urenloop@telenet.be ).
De website van de 4-urenloop met alle informatie en de inschrijvingsformulieren bereikt u via volgende link:
https://11lochristi.wordpress.com/2016/09/20/4-urenloop-spinning-2016-alles-wat-je-moet-weten/

4 urenloop Lochristi 2015 11.11.11

 

Scroll naar boven