6 x goud, 2 x zilver en 2 x brons voor karateclub Shoku-Kan Wachtebeke

Op het Vlaams kampioenschap voor pupillen, preminiemen en miniemen in Knokke pakte karateclub Shoku-Kan Wachtebeke een recordoogst van 10 medailles.

Maar liefst 16 jongeren van karateclub Shoku-Kan konden zich via het Oost-Vlaams kampioenschap selecteren voor het Vlaams kampioenschap en samen met 5 gemotiveerde coaches trokken zij zondagmorgen richting Knokke. De jongeren van karateclub Shoku-Kan Wachtebeke waren duidelijk in vorm en kwamen met een fantastisch resultaat naar huis.

Thiago Buursma uit Wachtebeke (Kata pupillen), Runa Vandewege uit Lochristi (Kata  preminiemen), Wolf Vandewege uit Lochristi (Kata miniemen jongens) en Maura Filippazzo uit Lokeren (Kata miniemen meisjes) pakten alle vier de individuele Vlaamse titel. Jalina Couvreur behaalde brons (Kata pupillen).

Er waren ook 2 gouden medailles per ploeg. Dithe De Roover, Jalino Couvreur en Thiago Buursma wonnen de titel bij de Kata pupillen en Maura Filippazzo, Dharma Malfliet en Wolf Vandewege waren de beste bij de Kata miniemen. Dat laatste team pakt ook zilver bij de Kumite miniemen. Rune Vandeweghe, Jesper De Roover en Christian Schra waren goed voor zilver bij de Kata preminiemen en brons bij de Kumite preminiemen.

De club behaalde daarenboven nog een pak vijfde plaatsen, die ook recht geven op deelname aan het Belgisch Kampioenschap in Braine l' Alleud op 23 april.
“Dit is een mooie bekroning voor het jeugdlesgeversteam en het coachingteam”, zegt hoofdlesgever Marnix De Vos. “Zij hebben de jongeren met succes door deze drukke en lange dag geloodst. Op een Vlaams kampioenschap is dit een fantastisch resultaat en een beloning voor het mooie werk binnen de jeugdafdeling van de club”.
 

Scroll naar boven