Ook Lochristi krijgt een urban trail

Eind vorig jaar was er de laatste editie van de 4 Uren Run&Bike. Nu is de opvolger van het sportieve evenement bekend. De Lo TRAIL wordt een recreatieve tocht, met heel wat animatie, doorheen Lochristi. Zowel lopers als wandelaars kunnen deelnemen. Noteer alvast 25 juni 2023.

20 jaar 4-urenloop
In 2002 namen enkele oud-chiroleiders het initiatief om een nieuw sportief evenement op poten te zetten. Dat jaar verschenen er 8 ploegen aan de start in het JH Lodejo om rondjes te lopen ten voordele van het goede doel. In de 20 jaar die volgden groeide de 4-Urenloop uit tot hét sportieve evenement van Lochristi. Het aantal deelnemers nam jaar na jaar toe en daarom besloot men om in 2014 om uit te wijken naar de terreinen van Floréac aan de Beerveldse baan.  Vorig jaar, op 12november, was er een feestelijke sloteditie. Nog één keer werd alles uit de kast gehaald en dat leverde een recordopbrengst op van 8.286 euro ten voordele van11-11-11 en OOC Luein. De organisatie beloofde toen al dat men in 2023 zou uitpakken met een nieuw, nog grootser, sportief en recreatief evenement.

Lo TRAIL
Deze morgen werd bekendgemaakt dat er op zondag 25 juni een eerste uitgave zal zijn van de Lo TRAIL. Dat wordt een Urban Trail – een recreatieve tocht zonder tijdsregistratie voor lopers én wandelaars – doorheen (een deel van Lochristi). Voor deze eerste editie van de Lo TRAIL zullen het organiserend team van de 4 Uren Run& Bike en de sportdienst van Lochristi samenwerken. De opbrengst van het evenement zal, net zoals destijds bij de 4 Uren Run&Bike, volledig naar goede doelen gaan. De helft zal gaan naar 1 of 2 lokale goede doelen en het andere deel naar 11-11-11.

Een ontdekkingstocht met heel wat animatie
Op het parcours zal er heel wat te zien en te beleven zijn. Het wordt een ontdekkingstocht op loop- of wandelschoenen. Onderweg zullen enkele tientallen verenigingen en organisaties hun beste beentje voorzetten en voor animatie zorgen.

Website en sociale media
De nieuwe website van het evenement (www.lotrail.be ) zal vanaf midden april actief zijn. Vanaf dan zal het ook mogelijk zijn om in te schrijven. Voor de eerste editie zal het aantal deelnemers, om organisatorische redenen, beperkt worden. Lo TRAIL volgen kan ondertussen ook al op de nieuwe facebook account (hier klikken) en het IG-profiel (hier klikken) die aangemaakt werden. Daar ontdekt u binnenkort meer nieuws.

Maar noteer nu alvast 25 juni in uw (sportieve) agenda.

Scroll naar boven