“Flower Power” – Geert Devriese tuinpersoonlijkheid 2023 en alle nieuwe exposanten

Geert Devriese werd zaterdag gehuldigd als Tuinpersoonlijkheid 2023. De fotografen van Lochristinaar.com gingen bovendien op pad om alle nieuwe standhouders in beeld te brengen.

Een lauwerkans, en koperen gieter, voor Geert Devriese

Zaterdag was er de huldiging van Geert Devriese de Tuinpersoonlijkheid 2023. Deze laurierkweker uit Wingene bezit niet enkel een reeks officiële plantencollecties, hij zorgde er o.m. voor dat de Vlaamse laurier een Europese erkenning kreeg. Bovendien is Geert al vele jaren een vaste waarde en een voortrekker binnen de sierteelt in de kustprovincie. Samen met zijn echtgenote zoekt hij ook steeds naar nieuwe toepassingen van laurier: thee, gin, mocktails… De kennis die hij opdoet, en de planten die hij verzamelt, deelt hij daarna ook steeds met ander kwekers en geïnteresseerden. Het leverde Geert niet enkel de eretitel van Tuinpersoonlijkheid 2023 op, maar hij kreeg ook een koperen gieter uit handen van graaf Renaud. 
Klik op het facebook logo om de fotoreeks over de huldiging te openen.
 

26 nieuwe exposanten.

“Flower Power” zorgde ook voor 26 nieuwe exposanten. Standhouders die voor het eerst, of na lange afwezigheid opnieuw, deelnamen aan de Tuindagen. Leuk om vertrouwde gezichten terug te zien, maar even leuk om nieuwe zaken te ontdekken. En dus trokken de fotografen van Lochristinaar.com op pad en gingen langs bij die 26 standhouders.
Klik op het facebook logo om de fotoreeks over de huldiging te openen.
 

 

Scroll naar boven