Wil je jouw event ook op onze agenda plaatsen?
Vul dan het formulier in via deze link

 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Busuitstap naar Beloeil

27 april

Deze busuitstap brengt ons naar het kasteel van Beloeil, een Middeleeuwse vestiging, al zes eeuwen bewoond door de prinsen de Ligne. De kunst in het kasteel is niet statisch maar met de tijd geëvolueerd. De schilderijen stellen de meeste leden van de inwonende familie voor en herinneren aan de hoogtepunten van hun leven.De boeken in de prachtige bibliotheek illustreren de geschiedenis van de boekdrukkunst vanaf de uitvinding tot vandaag.
Het meubilair is werk van de beste Franse meubelmakers en dateert uit de zeventiende en achttiende eeuw.
Gedurende ons bezoek zal het prinselijk verblijf gevuld zijn met discrete geuren en prachtige kleuren van duizenden Amaryllissen. Ze worden samengebracht in boeketten, die onze
zintuigen niet onberoerd zullen laten.
Na een stevig middagmaal bezoeken wij de Franse tuin. Tien opeenvolgende generaties stonden tussen 1515 en 1780 in voor het ontwerp en de aanleg van de tuin. De Franse tuin is dan ook erkend als uitzonderlijk erfgoed en bedraagt 25 ha. Er is een harmonieuze afwisseling van water en groen, licht en schaduw waardoor het geheel trouw gebleven is aan het oorspronkelijk ontwerp uit 1664.
Prijs €95 – leden Neos Lochristi €85
Info en inschrijvingen : neoslochristi@gmail.com – 0476 41 02 19

Gegevens

Datum:
27 april
Site:
https://www.neosvzw.be/lochristi

Locatie

Vertrek op parking Dekenijstraat – Lochristi
Scroll naar boven