Alicia Franck 14de op WK veldrijden

Dit weekend wordt in het Nederlandse Hoogerheide, vlakbij de Belgische grens, het WK veldrijden gereden. Vandaag reden de eerst de dames junioren en de heren beloften hun wereldkampioenschap. Waarna het deze namiddag de beurt was aan de dames elite. 

Uiteraard waren de Nederlandse dames – met voorop Fem van Empel en Puck Pieterse – torenhoog favoriet. De hele eerste startrij kleurde trouwens oranje-wit (de Nederlandse selectie verschijnt dit jaar in witte truitjes met oranje stipjes aan de start). Sanne Cant besloot om, na het het veroveren van de Belgische titel, niet meer in het veld te verschijnen en het wegseizoen voor te bereiden. Marion Norbert-Riberolle, Laura Verdonschot en Alicia Franck moesten de Belgische eer hoog houden. 

Fem van Empel nam een kanonstart terwijl Puck Pieterse uit haar pedaal schoot en ver naar achteren doorzakte. Alicia Franck vertrok goed en nam de eerste bochten in het veld in zowat tiende positie. In haar wiel Norbert-Riberolle en Verdonschot.

Puck Pieterse moest diep gaan om Fem van Empel terug bij te benen, met Persico en Brand in haar wiel. Maar dat was slechts uitstel, want Van Empel was duidelijk de betere. Ze ranselde het viertal uit elkaar. Puck Pieterse kon nog even volgen maar moest halfweg koers, na een schuiver, ook de rol lossen. Vooral op de steile helling in het 3,2 km lange parcours imponeerde van Empel.
In de achtergrond ging Norbert-Riberolle over Alicia Franck. Marion Norbert -Riberolle leek de hand te kunnen uitsteken naar een top-10 plaats. Maar ze zou uiteindelijk op een 13de plek eindigen (op 3’21” van de winnares), net voor Alicia Franck(14de  op 3'42″ en Laura Verdonshot (15de op 4'32″). Alicia Franck dus tweede Belgische en laat ons vooral fier zijn op onze Lootse veldrijdster!

Scroll naar boven