Alicia Franck net niet op het podium

Vandaag en ook morgen wordt het Belgisch kampioenschap veldrijden gereden in Lombardsijde (Middelkerke). Het begon al om 10 uur. Om 15.15 uur stond ook Alicia Franck aan de start bij de elite dames. Shanyl De Schoesitter – voorheen hier woonachtig – werd alvast Belgisch nieuwelingen kampioene.

Over Alicia leest u binnenkort meer. Met Lochristinaar waren we erbij en dat zal zich vertalen in een uniek, uitgebreid en volledig verslag van op de eerste rij.

Shanyl De Schoesitter woonde tot voor kort in Lochristi maar is intussen verhuisd naar Waasmunster. We zagen haar nog enkele maanden geleden op de ploegvoorstelling van Proximus Alpha motorhomes Doltcini –  https://proximus-alphamotorhomes-doltcini.be/ – met ploeggenote Alicia Franck . Op 1 januari 2022 stapte ze over naar Pauwels sauzen Bingoal –  https://pauwelssauzen-bingoal.be/ – waar ze nu ploeggenote is van Denise Betsema.

shanyl de schoesitter

Het was het eerste kampioenschap voor nieuwelingen (U17) en al bij het begin liep ze vlot uit. Er waren 24 meisjes ingeschreven. Ze moesten 30 minuten crossen op een parcours met alleen natuurlijke hindernissen. Shanyl kwam alleen aan. Emma Szekely werd tweede en Noor Vandendijck mocht mee het podium op.

Toekomstperspectieven van Shanyl

Scroll naar boven