Alicia ook op het podium in Lokeren

Vandaag werd in Lokeren gestreden voor de Belgische titel bij de dames junioren en elite. Het weer zat niet echt mee met veel wind en regen. De wedstrijden konden doorgaan, al kwam er veel geploeter aan te pas.

Shanyl De Schoesitter, die al enkele jaren geleden wegtrok uit Lochristi en nu in het Waasland woont, werd knap derde bij de junioren. Zij is pas overgestapt naar deze categorie. Ploeggenote Fleur Moors veroverde de titel. Zij reed van start tot aankomst aan de leiding. Pauwels Sauzen Bingoal kwam zo tweemaal op het podium. Mooie prestatie van Shanyl en dat belooft voor de toekomst.

Alicia Franck verlaat Lochristi ook. Ze trekt richting Essen, gemeente in de Noorderkempen vlakbij de grens met Nederland. Na het afhaken door ziekte van ploeggenote Laura Verdonschot, maakte ze veel kans op een podiumplek en ze slaagde in haar opzet. Sanne Cant werd Belgisch kampioene en op zo’n 2 minuten kwam Alicia als derde over de streep.

Later meer, want Lochristinaar.com was ter plaatse en zorgt niet alleen voor een uitgebreid verslag maar ook voor een mooie fotoreeks. 

Scroll naar boven