Bake Off met Franky De Vreese

Op woensdag 28 oktober start het vierde seizoen van Bake Off Vlaanderen. Eén van de kandidaten is Franky De Vreese, die we kennen van hun familiezaak in vloer- en wandtegels, die in 2014 stopte.

Het was tijd voor iets anders en Franky en Nadine stopten hun zaak in vloer- en wandtegels langs de Antwerpsesteenweg. Dochter Sofie en Maarten startten op die plek met hun nieuwe zaak, Lo Bikes.

Bake Off 2020

Het vierde seizoen van Bake Off Vlaanderen zakte dit jaar af naar bad- en bakstad Oostende waar 10 kandidaten het tegen elkaar opnemen. In aflevering 1 komen er 5 aan de start en 1 zal meteen de tent moeten verlaten. In aflevering 2 komen dan de volgende 5 aan het bakken gezet en ook hier zal 1 bakker de tent verlaten. In aflevering 3 komen dan de overige bakkers samen tot in de finale.  

Franky is met zijn 63 te oudste deelnemer, Mona is met 22 lentes de jongste. We gingen eens polsen bij hem over zijn baktalenten.

Franky De Vreese

Hoe ben je in de bakkerswereld terechtgekomen?

“ Nadat de zaak gestopt is, ben ik verschillende cursussen gaan volgen bij KISP en ook in de hotelschool Tweebruggen. Sommigen van die cursussen lopen nu nog zoals pralines en gerezen bladerdeeg maken. Het is een interessante wereld die ik ontdek.”

Wanneer stelde je je kandidaat?

“ Dat was vorig jaar met dan later in oktober – november preselecties en een telefonisch interview. Zo kwam ik in de groep van de laatste 100 terecht en werd ook een zoet en hartig gebak bekeken, geproefd en gejureerd. Nadien vielen we terug op 30 kandidaten en volgde er nog een psychologische test. Nadien moesten we naar Borgerhout om daar aan de slag te gaan en een eigen creatie te presenteren.”

Bake Off 2020 Franky De Vreese Lochristi

Hoe verliep het en met welk gevoel kijk je er op terug?

“ Hoe het allemaal liep, zult u binnenkort zien. Ik heb er van de eerste tot de laatste minuut van genoten. We werden heel goed begeleid en voorbereid. Een nieuwe, andere wereld is voor mij opengegaan. Wim Opbrouck durfde wel eens plagen en hij vergeleek me wel eens met Louis De Funès.”

Kijken dus hoe onze gepassioneerde hobbybakker het er van afbrengt in Bake Off. De heerlijk fruitige frietjestaart op een zanddeeg en vanille smaakte naar meer. 

(Klikken op onderstaande afbeelding om filmpje te starten)

Bake Off Vlaanderen – VIER om 20.35 uur (vanaf 28 oktober 2020)

Scroll naar boven