Beervelde maakt zich op voor eerste feestweekend

Beervelde bestaat 100 jaar en dat wordt deze maand gevierd met een tweeluik.
Komend weekend staat het feestprogramma (bijna) volledig in het teken van “Beervelde nu”. Op 25 en 26 sepember ligt de focus dan op “Beervelde vroeger”.

Beervelde 100 jaar - 1ste feestweekend © Danny Sey

Culinair eeuwfeest op zaterdagavond

Lekker eten en gezellig samenzijn horen bij een eeuwfeest. En het is in Beervelde niet anders. Er zijn maar liefst 397 ingeschreven voor het culinair eeuwfeest met keuze uit 3 formules: Belgische kost (60 pers), het heerlijk feestmenu (254 pers) of het fijnproeversmenu (83 pers). Inschrijven kan niet meer maar na het eten is er een gezellig samenzijn op het kerkplein – waar ook dessertjes en koffie verkocht zullen worden – of in het Pop-Up Café in de pastorietuin. Dat is voor iedereen toegankelijk en op beide locaties zullen er ook optredens zijn van o.m. Salty Gray, Willem De Sutter en Trio De Janeiro.

Beervelde 100 jaar - 1ste feestweekend © Bennie Vanderpiete

Inhuldiging voetpadgedicht

De organisatie van Beervelde 100 jaar had ook opgeroepen om een gedicht te schrijven over de eeuweling. Uit een 30-tal ingezonden gedichten is inmiddels het mooiste gedicht verkozen door een vakjury. Zondag om 10 uur wordt, in aanwezigheid van de 3 finalisten de winnaar bekendgemaakt en de steen met het gedicht onthuld.

Beervelde 100 jaar - 1ste feestweekend © Unsplash

Gratis receptie voor alle Beerveldenaren

Zondag om 11 uur is er dan – in het Park van Beervelde – een receptie voor alle Beerveldenaren. 2 sponsors met Beerveldse roots – Bouwmaterialen De Wilde (bestaat al langer dan Beervelde als gemeente) en Citroën Garage Verdonck (ooit gestart in het Koetshuis van het Park) – zorgen ervoor dat de hele gemeente gratis zal kunnen klinken op de verjaardag na het woordje van burgemeester Yves Deswaene. De toegang tot het Park van Beervelde zal voor de familiedag via de Toverstraat gebeuren. Daar is een zeer grote en ruime fietsenstalling voorzien.Laat die vierwieler dus maar thuis. 

Beervelde 100 jaar - 1ste feestweekend © Bennie Vanderpiete

Kunst in het Koetshuis

In de zaal van het Koetshuis kan u vanaf 11 uur gratis de expo “Kunst in het Koetshuis” bezoeken. De foto’s van Beervelde van fotografen Bennie Vanderpiete, Annick Gentier en Lut Laureys worden aangevuld met enkele mooie shots van Helga Van Durme en schilderijen van Frank Foriers.

Beervelde 100 jaar - 1ste feestweekend © Bennie Vanderpiete

Verder worden nog ingestuurde foto’s getoond op een monitor. U kan er ook alle gedichten van de gedichtenwedstrijd nalezen en de ingestuurde kindertekeningen van de tekenwedstrijd bekijken. Tot slot is er een preview van de retrofototentoonstelling en filmvoorstelling van het tweede feestweekend.

Beervelde 100 jaar - 1ste feestweekend © Bennie Vanderpiete
Bezoekers van “Kunst aan het Koetshuis” kunnen bovendien deelnemen aan een wedstrijd waarmee men een foto naar keuze kan winnen. De kwalitatieve afdrukken die uithangen kunnen ook aan zéér democratische prijzen gekocht worden. De tentoonstelling sluit om 18 uur.

Beervelde 100 jaar - 1ste feestweekend © Bennie Vanderpiete

Vanaf 13.30 uur familiedag

Op het “eeuwfeestplein” in het Park zullen er de hele namiddag muziekoptredens zijn, net als demonstraties van enkele sport-, jeugd- en dansverenigingen en hondenscholen. U mag zich o.m. verheugen op Erline Van Hyfte en de reuzen Manten en Kalle. Het vers getrouwde reuzenpaar verlaat voor het eerst de Zaffelaarse bodem om een bezoekje te brengen aan die andere jarige deelgemeente.

Beervelde 100 jaar - 1ste feestweekend © Bennie Vanderpiete

In de grote tuin van het Park is er de Beerveldse schattenjacht, een familiespel voor groot en klein. Voor de allerkleinsten is er het sprookjesbos. Het meest spectaculaire wordt ongetwijfeld de uitdaging van Bjorn Vandewege. Hij wil 100 Beerveldenaren uitnodigen en gelukkig ook begeleiden om over hete kolen te lopen.

Onder de aanwezigen wordt omstreeks 17 uur de “Beerveldse gelukzak” verloot. De winnaar mag het komende jaar maandelijks voor 100 euro winkelen in Proxy Delhaize Beervelde en hoeft niet te betalen! Ook de winnaar van de gratis foto van “Kunst in het Koetshuis” zal bekendgemaakt worden.

Beervelde 100 jaar - 1ste feestweekend © Unsplash

Academische zitting op 6 september

Op maandag 6 september is er ‘s namiddags in zaal Sfeervelde een academische zitting over de geschiedenis van Beervelde. Niemand die beter geplaatst is dan gastspreker Bert Vervaet om op een boeiende manier de historiek van de 100-jarige gemeente toe te lichten. Wegens het grote succes werd nu ook een 2de sessie voorzien om 20 uur. Deelnemen kost 5 euro, koffie inbegrepen.Er zijn nog enkele plaatsjes vrij en geïnteresseerden mailen best vlug naar Academie.Beervelde100@gmail.com

Beervelde 100 jaar - 1ste feestweekend © Bennie Vanderpiete

(Foto's © Annick Gentier, Bennie Vanderpiete, Danny Sey, Joshua Newton – Unsplash)

Scroll naar boven