Bewoners Zaffelare op 25 april welkom om mee te denken over vernieuwing dorpskern

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Lochristi slaan de handen in elkaar om Zaffelare-Dorp en Oosteinde (N449) aan te pakken. “Tussen de kruispunten met Bosdam en de Kerkstraat moet de gewestweg een metamorfose ondergaan”, laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.

Hoe de weg er zou moeten uitzien is nog een vraagteken. Maar tussen de kruispunten met Bosdam en de Kerkstraat wil men de gewestweg veiliger en aangenamer maken en in het cetrum ook meer groen waar mogelijk. Vooraleer men naar de tekentafel gaat, zal er geluisterd worden naar de buurt, de weggebruikers en de school. In maart start een proefproject met basisschool De Weg-Wijzer en op donderdagavond 25 april is iedereen die wil meedenken welkom op een buurtwandeling.  

Het proefproject startte deze week al met een klas van het vijfde leerjaar van de lokale basisschool de Weg-Wijzer. Onder begeleiding van de organisatie Kind & Samenleving konden de leerlingen meedenken over hun toekomstvisie op de schoolomgeving. Later op de avond was er ook een moment voor jongeren uit de lokale jeugdbeweging

Op donderdagavond 25 april kan iedereen die wil mee op wandel met het studieteam. Op een wandeling door het projectgebied brengt het alle knelpunten en kansen van de projectzone in kaart. Bewoners, weggebruikers, ondernemers, verenigingen die de omgeving kennen zijn allemaal welkom. De wandeling start om 19 uur en inschrijven kan via www.wegenenverkeer.be/lochristi.

Met de inzichten en resultaten van deze momenten gaat het studieteam dan aan de slag om in het najaar van 2024 de eerste voorstellen te presenteren. Door de inbreng van de mensen uit Zaffelare moet het ontwerp nog beter aansluiten bij de behoeften en wensen van de weggebruikers en de buurt.

Scroll naar boven