Bibliotheek Lochristi bestaat 25 jaar en zoekt nog deelnemers voor leesmarathon.

De bibliotheek van Lochristi bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. Gedurende 2 weken zijn er allerlei feestelijke activiteiten om deze “zilveren” verjaardag te vieren.

Vrijdag wordt om 11 uur de aftrap gegeven met een leesmarathon van 25 uur. Daarbij is het de bedoeling dat deelnemers een uurtje (of meerdere uurtjes) komen lezen in de bibliotheek en elkaar afwisselen.  Deze “estafetteleessessie” wil men 25 uur volhouden, dus tot zaterdag 15 oktober om 12 uur. 

Wanneer en hoe lang?

Deelnemers kiezen zelf of ze één shift van een uurtje, of meerdere shifts, komen lezen. Op dit moment zijn er al 60 personen die zich ingeschreven hebben. Maar er is, om doorlopend een aantal boekenwurmen te hebben, nog nood aan deelnemers die vrijdagnamiddag (vooral tussen 15 en 17 uur) en ’s nachts (in de periode van 2 tot 8 uur) komen lezen. Ook voor de startshift (tussen 11 en 13 uur) zijn er nog niet veel inschrijvingen.

Wat lezen?

Deelnemers kiezen zelf wat ze lezen: fictie of non-fictie, strips, een krant of een tijdschrift. Er is leesmateriaal genoeg in de bibliotheek. Maar ook een eigen boek of leesmateriaal mag meegebracht worden. Lezen kan ook met een e-reader of op de smartphone. Als er maar gelezen wordt.

Deelnemen?

Inschrijven kan nog aan de balie in de bibliotheek of door te mailen naar bibliotheek@lochristi.be. Vermeld zeker je naam en voornaam en het uur (of de uren) dat je komt lezen. Online inschrijven is ook mogelijk via deze link (hier klikken)  Ook de dag zelf ben je uiteraard nog welkom zonder inschrijving en… ook wie maar een kwartiertje of een half uurtje tijd heeft kan meedoen!
 

Scroll naar boven