Bistro Bar Commune open

In het oud gemeentehuis van Beervelde openden Margo en Femke hun ‘Commune’, waar Food en Wine centraal staan.

Het begon voor hen in ’t Hoveke van Barevelt waar ze mekaar leerden kennen. Margo groeide op in de horeca maar haar culinaire blik is veel ruimer met haar diploma hotelmanagement en o.a. haar ervaring als marketing en event sales coördinator. Femke is dan weer de wijnspecialiste met haar diploma Sommelier. Ze trok ook naar Suze La Rousse (Fr) waar ze haar diploma Sommelier Conseil met glans behaalde.

Femke Margo Bistro bar Commune Beervelde

Beervelde werd pas in 1921 een zelfstandige kleine gemeente en werd 55 jaar later deelgemeente van Lochristi. Het gemeentehuis was een lokaal aanspreekpunt en dienstencentrum voor de inwoners. Naast het pand werd nog een woning aangekocht door het gemeentebestuur maar de twee entiteiten werden in 2016 verkocht. Het pand bleef al die tijd leegstaan, net als het huis ernaast. Femke & Margo waren op zoek naar de ideale locatie voor hun passie. Uit liefde voor het dorp viel Margo op het oude gemeentehuis en ook Femke zag haar droom zo verwezenlijken. Margo en haar man kochten het oud gemeentehuis in 2021 maar de dames zorgen samen voor de vineuze en culinaire invulling.

oud gemeentehuis en aanpalende woning Beervelde

Commune is prachtig en smaakvol gerestaureerd en ingericht. De gezellige bar fungeert als degustatieruimte naar keuze vergezeld van lekkere hapjes maar ook als wijnshop. De online shop van Commune is nog in volle opbouw maar komt er ook aan. U krijgt  persoonlijk wijnadvies tijdens de openingsuren van de shop of op afspraak. Femke weet ongetwijfeld ieders wijnsmaak te ontdekken en verrast u wellicht met een flesje uit haar assortiment.

interieur Commune Beervelde

Op woensdag en donderdag zijn ze gesloten maar alle andere dagen kan je in de bar en shop terecht voor een glas wijn met fijne hapjes. In de bistro geniet je van hun gerechten à la carte. Starten kan met Apero Bites (vanaf 9 euro) om dan te proeven van Foreplay (voorgerecht) en Main. Zo is er voor het hoofdgerecht momenteel keuze tussen fazant en zeebaars. Voor de veggieliefhebbers zijn er butternutkroketjes. Een dessertje kan natuurlijk ook.

interieur Commune bistro Beervelde

Tijdens de week serveren ze ook een lunchmenu voor 29 euro (voor- en hoofdgerecht) of 38 euro als je drie gangen verkiest. Het menu wisselt zo ongeveer om de 5 weken. Meer informatie vind je op https://commune.be/

Bar Commune Beervelde Dorp

De wijnkaart (wit – rosé – rood – mousserend – zoet en versterkt) biedt een waaier van Europese wijnen. Het start bij 6 euro per glas. Een biertje kan natuurlijk ook en zo kan je proeven van een Haeseveld Blond of een Fourchette. Of wat dacht je van een Dirty Talk IPA?

Met Kerst en  Nieuw is er take away. Op Nieuwjaarsdag zijn ze open om te klinken op het nieuwe jaar! De openingsuren van eindejaar en hun aanbod worden binnenkort gepubliceerd. Hou hun website zeker in de gaten.

zithoekje Bar Bistro Commune Beervelde

Mooie aanwinst voor Beervelde.

Wedstrijdvraag:

We mogen een Lunch (voor- & hoofdgerecht) twv 29 euro voor 2 personen, exclusief dranken wegschenken. Stuur je antwoord op deze vraag uiterlijk op 29/11/2022 naar info@lochristinaar.com: Wanneer werd Beervelde een zelfstandige gemeente? Naam en mailadres van de winnaar worden doorgestuurd naar Commune. 

Update 2/12/2022: Familie DV-H wint de lunch. Julie waren met heel veel – bedankt voor deelname. 

Scroll naar boven