Bloedbanden

Familiegeheimen. Familie, vrienden, loyauteit, en nog zoveel meer. Bettie Elias is een Vlaamse auteur. Ze schreef al meer dan 30 kinder- en jeugdboeken die meermaals werden bekroond.

In 2019 debuteerde ze met de psychologische thriller  “Het tuinfeest” en won meteen de Schaduwprijs 2020.

In 2020 kwam het boek “Bloedbanden”. Opnieuw een stevige thriller met goed uitgewerkte karakters en verhaallijnen. Het gaat het over levensechte situaties met authentieke personen waardoor je al vlug affiniteit met de personages voelt. Je wordt het verhaal binnen gezogen. Je kan het moeilijk los laten, het leest als een trein op volle snelheid.

Anton, afgekickt van een alcoholverslaving, wil Esther, zijn ex-vrouw absoluut terug. Zijn grootste troef is bewijzen dat hij nuchter kan blijven.

In die afkickkliniek is hij bevriend geraakt met Benno en Charlie, notoire druggebruikers. Die doen zwaar beroep op zijn kameraadschap.

Antons stiefzus, Sofia runt samen met haar partner Marnix een bloeiende meubelzaak. Op een dag wordt Antons neefje en zoontje van Sofia en Marnix, de negenjarige Vic, gekidnapt. Er wordt een grote som losgeld geëist.

En dan moeten er keuzes gemaakt worden. Hebben zijn goede vrienden het wel goed met Anton voor? Hoe sterk is de familieband met stiefzus Sofia? Komen de familiegeheimen boven water? Wat weegt uiteindelijk door: vriendschapsbanden of familiebanden?

De thriller heeft een verrassende en dodelijke plotwending of hoe een crimineel postuum toch een held kan zijn.

 

Elias.Bettie.2020. Bloedbanden. Uitgeverij Houtekiet Antwerpen. ISBN 978 90 8924 874 9

Scroll naar boven