Blog

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Lego 90 jaar - Lochristinaar - © Mourizal Zativa

Tekst Evarist Ganzelever © Titelfoto Mourizal Zativa (Unsplash)

Een hippe bungalow, massief kippenhok of imposant kasteel, wie bouwde zich geen fantasiewereld bijeen met de wereldbekende blokjes? Iedereen architect, dankzij LEGO

Jean Marie
0 reactie(s)
Eline Goethals Konia HX Flanders Horse 2022

Tekst JMDD - Foto JMDB/Jiloka Fotografie

Ze waren aan de 25ste editie toe daar in Beervelde met het Flanders Horse Event. Kleinschaliger dan vroeger en veel minder euro's in de prijzenpot. De sfeer zat goed, het weer was prachtig en zo zakten heel wat jumpingliefhebbers af richting Bosmansdreef.

Claudine
0 reactie(s)
Hoe Flip Kowlier tegen zijn’ broere’ praat

Tekst - Foto Claudine DW

“Goeiemorgn meneer Jezus. Sorry voor ’t stoorn. 't Is ier Flip. Ik geloof daj mie kent. Of tenminste ik peize da.“ Zo start Flip zijn telefoontje naar Jezus, zijn broere. Maar hij krijgt geen reactie, de lijn is slecht en er komt geen repliek. Zijn ze misschien doof hierboven?

Jean Marie
0 reactie(s)
kuststrook Oostduinkerke Groendijk Nieuwpoort

Tekst - Foto JMDB ©

Terwijl water schaarser wordt en regen niet in de weertabellen opduikt, is het volop genieten van zon, zee en strand. Voor velen is het nog vakantie en ook wij genoten in Oostduinkerke.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Nanda © Bennie Vanderpiete

Tekst Evarist Ganzelever © Titelfoto Bennie Vanderpiete

Dat er mensen zijn die Gallery Nanda, in de Drongenstraat 50 tussen Zeveneken en Lokeren, nog niet hebben gevonden, blijft een raadsel.

Bennie
0 reactie(s)
Ontmoetingsbank- © Bennievdp

© Bennie Vanderpiete

“Wat wordt daar gemaakt?” was de vraag van iedereen die de voorbije weken langs de zorg- en welzijnscampus in de Bosdreef passeerde. Er werd ook wat mysterieus over gedaan. Maar nu is het werk voltooid en het blijkt om een ontmoetingsbank te gaan.

Bennie
0 reactie(s)
Zaffelaarse Belevenissen - © Hugo Van Beveren

Tekst Bennie Vanderpiete © Titelfoto Hugo Van Beveren

De Zaffelaarse Belevenissen (19 t/m 22 augustus) zijn aan hun 10de editie toe. Lochristinaar.com mag 5 duo tickets weggeven voor de concertavond met de absolute headliner Bart Peeters. Voor alle optredens zijn nog kaarten beschikbaar, maar snel zijn is de boodschap. 

Jean Marie
3 reactie(s)
Fietspaden Dorp West Dorp Oost N70 Lochristi asfalt

Tekst JMDB - Foto's Bennie Vanderpiete/JMDB ©

Vanaf maandag 8 augustus vernieuwt AWV de fietspaden aan beide kanten van de N70 en dit van Pauwstraat tot aan de Hortensialaan. Asfalt vervangt de klinkers die er kwamen toen de steenweg zo’n 30 jaar geleden werd heraangelegd. De werken zullen 6 weken duren en uiteraard voor de nodige hinder zorgen, omleidingen inbegrepen.

Bennie
0 reactie(s)
Freddy De Wilde Dodentocht - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Op zaterdag 12 augustus staat Freddy De Wilde terug aan de start van de Dodentocht. Ook deze keer koppelt hij zijn deelname aan een goed doel en hij koos voor de vzw Boven de wolken. 

Jean Marie
0 reactie(s)
Milow met How love works

Tekst JMDB - Foto Simon Schoeters ©

Hij is één van de kandidaten voor zomerhit 2022. Momenteel staat Radio 2 in Bredene en dan volgt nog Blankenberge. Op 20 augustus weten we het. Milow of Jonathan Ivo Gilles Vandenbroeck is een singer songwriter uit Borgerhout en met dit stukje muziek ‘How Love works’ dingt hij mee.

Pagina's