Blog

Bennie
0 reactie(s)
SK Lochristi U11 - Buffalo Ben - © Bennievdp

Het voetbalseizoen loopt op zijn laatste benen en de spelertjes U11 kunnen terugblikken op een uiterst geslaagde campagne. Eerder deze maand wonnen ze de Jeugdcup Oost-Vlaanderen. Als beloning was er dinsdag een fotoshoot met Buffalo Ben.

Jean Marie
0 reactie(s)
dichtbij vakanties en weekendjes weg

Tekst JMDB - Foto Jan Crab ©

Het dertiende boek van Gido Van Imschoot ‘Dichtbij vakanties en weekendjes weg’ neemt je niet alleen mee richting wijngaarden. De domeineigenaars geven ook culturele, gastronomische en verblijfstips mee. Ontdekkingstochtjes in eigen land en bij de buren, allemaal op een boogscheut bijna.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Zwaluw © Ferran Pestaña

Tekst Evarist Ganzelever © Titelfoto Ferran Pestaña

De kans dat je een zwaluw spot in ons luchtruim is kleiner geworden dan dat je een Russisch gevechtsvliegtuig ziet. Zijn deze vogels vertraagd of blijven ze hangen in Frankrijk, waar insecten zich talrijker laten onderscheppen?

Bennie
0 reactie(s)
Dimitri 12 hour Row Ukraine - © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

De gruwelijke beelden uit Oekraïne lieten Dimitri Cloeckaert niet onberoerd. Zaterdag roeide hij 12 uren om zo geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog. “12 Hour Row for Ukraine” bracht 512 euro op. 

Bennie
0 reactie(s)
Music on Sundays 15 mei 2022

Tekst Bennie Vanderpiete © Foto Youtube

Vorig jaar nog doelman bij Excelsior Virton, gisteren een van de artiesten op het Eurovisiesongfestival. Jérémie Makiese met “Miss You” is onze Music on Sundays

Jean Marie
0 reactie(s)
Graffiti met Girls ’n Cans bij Edugo

Tekst JMDB - Foto © Bennie Vanderpiete

Gisteren 13 mei werd er door de EDUGO-campus Lochristi een kunstevenement georganiseerd in samenwerking met een groep vrouwelijke kunstenaars van het graffiti-collectief Girls ’n Cans. De school stelde de muur van de speelplaats hiervoor ter beschikking en als voorbereiding op dit initiatief kregen leerlingen hierrond verschillende workshops. 

Jean Marie
0 reactie(s)
politie zone puyenbroeck cijfers 2021

Tekst  JMDB - Foto Bennie Vanderpiete

De politiezone staat in voor de veiligheid van 50.113 inwoners in 4 gemeenten. 113 medewerkers zorgen hiervoor. Zonet werd het jaarverslag gepubliceerd. Wat valt op? Welke cijfers stijgen? 

Machteld Moijson
0 reactie(s)
atelier in beeld

Tekst - Foto Machteld Moijson

Meer dan 2.000 kunstenaars verspreid over Vlaanderen en Brussel stellen op 13, 14 en 15 mei de deuren van hun ateliers open voor ‘Atelier in Beeld’, het open atelierweekend georganiseerd door Kunstwerkt. In Lochristi zijn dat Trees De Brabander, Hans Van Hilst en Hilde Van Puyenbroeck.

Jean Marie
0 reactie(s)
Werken N70 Zeveneken Kantschoolweg

Tekst - Foto's JMDB ©

De werken lopen vertraging op en niet van enkele weken maar van maanden. De N70 is al berijdbaar tot aan de Drongenstraat maar de omleiding naar en van Lokeren blijft. In de zijstraten is er nog heel wat werk aan de winkel. Toeleveringsproblemen en nattigheid zijn oorzaak en we maakten deze update.

Bennie
0 reactie(s)
Quiz Beervelde 2022 © GBS Beervelde

Tekst Bennie Vanderpiete © Affiche GBS Beervelde

GBS Beervelde kon gedurende 2 jaren de ouders en leerlingen niet verwelkomen op een schoolfeest. Corona, u weet wel. Maar dit schooljaar kunnen ze in de Kloosterstraat terug aanknopen met de traditie en ook hun jaarlijkse quiz terug organiseren. 

Pagina's