Blog

Bennie
1 reactie(s)
Gentse Feesten Lochristi

Tekst Bennie Vanderpiete

Morgen starten de 176ste Gentse feesten. Traditiegetrouw krijgt u van Lochristinaar.com in aanloop naar deze tiendaagse dan een voorbeschouwing met een aantal tips. Handig, want ook dit jaar zijn er niet minder dan 3.300 optredens en acts. 

Jean Marie
0 reactie(s)
trajectcontrole N449 Slagmanstraat Zeveneken

© Txt - foto's JMDB

Ze werden met bravoure aangekondigd in juni 2017 maar de trajectcontroles langs de N449 tussen De Lozen Boer en Wachtebeke werken - zoals velen in Vlaanderen - nog steeds niet.

Machteld Moijson
0 reactie(s)
Day Dream Gent

Tekst Machteld Moijson - Affiche Ron Chiers sr - foto Carmen De Vos

Zeven fotografen/kunstenaars reflecteren over 21 juli 1969, de dag van de eerste maanlanding. Hun werken worden getoond in de pop-up fototentoonstelling DayDream in Hoogstraat 19 in Gent van 20 juli tot 24 juli 2019. Ook onze bekende Lootse fotografe, Carmen De Vos, doet mee.

Bennie
0 reactie(s)
Kluis JH Lodejo

© Titelfoto en tekst Bennie Vanderpiete

Zo’n 8 maanden geleden werd de kluis van JH Lodejo gestolen. Eén verdachte werd opgepakt en  veroordeeld. Recent werd de safe – met een deel van de inhoud - teruggevonden.

Bennie
0 reactie(s)
11 juliviering Lochristi 2019

© Tekst & Foto's Bennie Vanderpiete

Donderdag ll. was er de Vlaamse feestdag. Traditioneel volgde dan in onze gemeente de 11-juli-viering. Dat Feest van de Vlaamse gemeenschap werd hier het ene jaar gevierd met een feestelijke academische zitting, het andere jaar met een muzikaal evenement “Lochristi zingt”. En die “Lochristi zingt” werd het voorbije weekend eens in een geheel nieuw jasje gestoken. Met succes

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Music on Sundays Rammstein Ausländer

© Tekst - Foto Evarist Ganzelever

Naar het schijnt mocht ik me bij de gelukkigen voelen. Gelukkig een ticket voor Rammstein te hebben bemachtigd waardoor ik afgelopen woensdag vanop een redelijke afstand deze brullende Duitsers kon observeren!

Bennie
1 reactie(s)
Cultuurlaureaat 2019 - Tineke Boel - Alfons De Schepperprijs

© Tekst & Foto's Bennie Vanderpiete

2019 is een overgangsjaar voor wat de verkiezing van de cultuurlaureaat in Lochristi betreft. De Dr. Goossenaertskring beloonde Tineke Boel voor haar inzet. 

Bennie
0 reactie(s)
Gentse Feesten 2019 Cultuurkapel

© Titelfoto en tekst - Bennie Vanderpiete

Gentse Feesten, elk jaar opnieuw een overweldigend aanbod aan cultuur. Ook de cultuurkapel pakt dit jaar terug uit met een erg mooi programma. De Lootse cabaretière Carine Stevens is er dit jaar te zien in “Hélène Maréchal”.

Bennie
0 reactie(s)
LoLa4Life 2.0 aankondiging

© Tekst & Foto's Bennie Vanderpiete

Zes loopvrienden uit Laarne en Lochristi organiseerden op 23 december 2017 LoLa4Life. De looptocht voor het goede doel bracht toen meer dan 50.000 euro op. Er komt een 2de editie op 21 december.

Jean Marie
0 reactie(s)
herbruikbare bekers IDM

© Tekst JMDB - Foto's IDM

Vanaf 2020 is het verboden om nog wegwerpbekers te gebruiken op evenementen en de afvalcijfers evolueren maar niet altijd in milieuvriendelijke zin.

Pagina's