Blog

Jean Marie
0 reactie(s)
Station Beervelde niet verkocht Lochristinaar

© Tekst JMBD - Foto's Bennie Vanderpiete

Het station stond te koop en er waren geïnteresseerden maar die haakten allemaal af. Ook de gemeente heeft geen interesse. We zochten naar de addertjes onder het gras.

Claudine
0 reactie(s)
Oblivion, “de vergetelheid”  van Astor Piazzolla

Tekst - Foto Claudine DW

De Argentijnse tanguero Astor Piazzolla (1921-1992), bandoneonist en componist was een controversieel man. Hij werd zowel  beroemd als benijd én verguisd omwille van  de vernieuwingen die hij in de tangomuziek introduceerde.

Bennie
0 reactie(s)
Lo Radio start Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete - Titelfoto Johan Dhondt

Lochristi heeft nood aan een eigen permanent radiostation” stelde Johan Dhondt vast. En dus maakte hij van de coronaperiode gebruik om zijn nieuw project te starten: het internetstation Lo Radio. Lochristi, niet enkel rijk aan bloemen maar ook aan radiozenders!

Jean Marie
0 reactie(s)
wijndomein Nobel mousserende wijn

© Tekst - Foto JMDB

Wijndomein Nobel is bezig met de vinificatie van zijn eerste mousserende wijn. Vandaag kwam een mobiele bottelinstallatie langs om de ‘tirage’ te starten en voorlopig te bottelen met een kroonkurk.

Evy Erauw
0 reactie(s)
Broodje Evy Erauw Lochristinaar

© Evy Erauw

In volle corona I crashte de site van 'Dagelijkse kost' onder de massale belangstelling: Vlaanderen had een onstilbare honger naar zijn Vlaamse klassiekers en homemade food. Pas onlangs liep ik de meute achterna (nee, er kan mij nooit verweten worden een influencer te zijn, integendeel) en liet ik me verleiden om zelf m'n brood te bakken, zonder broodmachine weliswaar.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Melina Goetmaekere hippotherapie zaffelare

Tekst Evarist Ganzelever - Foto JMDB

Het was het bordje 'Hippotherapie' in de Oude Veldstraat in Lochristi dat onze aandacht trok. Beslist iets met paarden! We laten Melina Goetmaekere het verhaal achter haar initiatief vertellen.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Walter De Buck

Tekst - Foto Evarist Ganzelever

We likken onze wonden, het was een zomer zonder Gentse Feesten. Dan maar herinneringen bovenhalen. En waarom niet teruggrijpen naar iemand wiens naam voor eeuwig zal verbonden blijven met dit groots volksfeest?

Bennie
4 reactie(s)
Carine Stevens genomineerd cultuurlaureaat Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete

Vanaf 2020 zullen er in onze gemeente jaarlijks 3 cultuurprijzen uitgereikt worden. De “echte” cultuurlaureaat, een carrièreprijs en de publieksprijs. En voor die prijs kan iedere inwoner van Lochristi stemmen op één van de genomineerden. Lochristinaar stelt ze u allemaal voor, vandaag cabaretière Carine Stevens.

Marleen Rogiers
1 reactie(s)
Berouw Sofie Sarenbrant thriller

Tekst Marleen - Foto JMDB

Sofie Sarenbrant heeft een tiental thrillers en bestsellers op haar naam staan . In Zweden alleen al zijn er meer dan 2 miljoen thrillers verkocht. In 2019 werd ze Crime Writer of the Year.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Uitkijktoren Puyenbroeck

Tekst - Foto Evarist Ganzelever

Zien en gezien worden, dacht ik, maar het was toch even zoeken vooraleer ik de uitkijktoren - die als een nieuw herkenningspunt binnen het provinciaal domein Puyenbroeck zal fungeren - had gevonden.

Pagina's