Blog

Bennie
0 reactie(s)
No violence against women - Lochristi - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

U zag het gisterenavond misschien ook? Het gemeentehuis van Lochristi kleurde – met behulp van een aantal lampen – helemaal oranje. Tot 10 december zegt ook Lochristi “Neen tegen geweld tegen vrouwen".  

Jean Marie
0 reactie(s)
Prikje Corona Covid 19

Tejkst JMDB - Foto Nick Fewings ©

De vaccinatiecentra van Wetteren en Wachtebeke blijven ook in het voorjaar van 2022 open. Ze zijn al opnieuw actief sedert 8 november 2021. Eerstelijnszone Scheldekracht zal dus tot eind april blijven vaccineren in De Warande in Wetteren en Puyenbroeck in Wachtebeke.

Jean Marie
0 reactie(s)
politievoertuig PZ5416 Puyenbroeck

Tekst  - Foto JMDB ©

De vergadering verloopt morgen digitaal vanaf 20 uur en men kan die live volgen via You Tube. De link verschijnt op de website www.pz5416.be Politiemensen zijn ontevreden. Er werden beloftes gedaan die fake bleken. Er kwam niets op tafel en dan kan je moeilijk voldaan zijn.

Jean Marie
0 reactie(s)
Oxfam geschenkenbeurs

Tekst JMDB - Foto/affiche Oxfam

In de oude gemeenteschool (Hoekstraat 2 Zeveneken) gaat volgend weekend de Oxfam geschenkenbeurs door. Op zaterdag kan je er terecht van 10 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 17 uur. 

Bennie
0 reactie(s)

Bennie Vanderpiete © Affiche GBS Lochristi

De voorbereidingen voor “Comme Chez Swa” , het nieuwste toneelstuk van GBS Lochristi waren al volop bezig. Maar t.g.v. de slechte coronacijfers besloot men nu om de productie een jaartje uit te stellen. 

Bennie
0 reactie(s)

“Het nieuwe album van Adele is te koop”. Dat was, tussen alle coronaperikelen in, eergisteren wereldnieuws. Zes jaar hebben de fans moeten wachten op nieuw werk van de Britse nachtegaal. 

Evarist Ganzelever
1 reactie(s)

André Martens, die ooit met behulp van zijn kinderen en hun lieven de Reynaertmolen bouwde, is niet meer. In de schaduw van de molen, in de Smalle Heerweg, vonden gedurende een aantal jaren ook de Molenfeesten plaats.

Jean Marie
0 reactie(s)
Uyttenhove Lochristi Zeveneken

Tekst - Foto JMDB ©

De gemeente- en OCMW-raad is enkel te volgen via livestream vanaf 20 uur via het you tube kanaal https://www.youtube.com/user/gemeentelochristi. Het is een agenda met veel mededelingen en buitengewone algemene vergaderingen. Ook de dotatie van de politiezone staat op de agenda en in en rond het WZC wordt alles duurder.

Jean Marie
0 reactie(s)
Officiële opening wandellus “Honden welkom” Heidebos

Tekst JMDB - Foto NP An-Sofie Obrie ©

Op verzoek van heel wat hondenliefhebbers kreeg Natuurpunt de vraag een extra wandellus uit te tekenen voor bezoekers met een hond. Eerder waren honden aangelijnd enkel op de gele wandeling toegestaan.

Jean Marie
0 reactie(s)
groene long centrum Lochristi

Tekst JMDB - Foto's Annick Gentier/JMDB ©

De gemeente maakt binnenkort werk van wat het bestuur graag een groene long noemt in het centrum van de gemeente. Het bestaande parkje achter de Sint-Niklaaskerk wordt uitgebreid met de dekenijtuin (nu Lodejardin) ernaast. Ook de oude begraafplaats en het buurtpleintje aan de Kerkwegelakker worden opgenomen in dit project. 

Pagina's