Blog

Claudine
0 reactie(s)
Hoeveel  mag  je aan Sinterklaas vragen ?

Tekst - Foto Claudine

Met de komst  van de Sint in het vooruitzicht groeit de spanning  bij kinderen en stelt hen  daarenboven voor belangrijke keuzes. “Oma, hoeveel mag ik vragen aan de Sint ?”. Op de simpele vragen van die kleine schatten verzinnen wij dan meestal ingewikkelde antwoorden.

Marleen Rogiers
1 reactie(s)
Opvoeden kan ook zo Philippa Perry

Tekst Marleen 

Een langetermijnvisie op opvoeden. Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet).

Bennie
0 reactie(s)
© Bennie Vanderpiete - Kunstenaars Achter Glas - Gerd De Clercq

© Bennie Vanderpiete

Kunst coronaproof genieten? Het kan met de expositie "Kunst achter glas" die verlengd werd t/m 3 januari 2021. 34 locaties met kunstwerken van 61 kunstenaars. Een mooie mix van bekende namen en “newcomers”. Lochristinaar stelt u 4 van die nieuwe namen voor. En vandaag is dat Gerd De Clercq. 

Jean Marie
0 reactie(s)
Koning Albertlaan Lochristi

Tekst JMDB - Foto Groen

Het startte via een FB-pagina die Groen ondersteunt. De verkeersonveiligheid in de Koning Albertlaan werd ook aangekaart op de gemeenteraad. Alle partijen waren het erover eens dat de verkeersveiligheid eerst met voorlopige maatregelen, later met een definitief ontwerp moet aangepakt worden. Groen zette een telraam in om metingen te doen.

Bennie
0 reactie(s)

© Vzw Reinaert

Vzw SC Reinaert, die de eigenaar is van het speelterrein van Chiro en KlJ Beervelde in de Kloosterstraat, heeft onlangs beslist om erfpacht over dit terrein te verlenen aan beide jeugdbewegingen.

Evarist Ganzelever
1 reactie(s)
Donkerte © Lochristinaar

Tekst Evarist Ganzelever © Foto Bennie Vanderpiete

Dat het droeve tijden zijn staat buiten kijf, en dat licht synoniem is voor hoop in donkere dagen, is eveneens een waarheid. Alleen is de vraag of, als de lamp te lang blijft branden, je nog weet waarvoor ze schijnt!

Jean Marie
0 reactie(s)
Take away De Lozen Boer

Tekst - Foto JMDB

Het team bereidt op zaterdag 28 en zondag 29 november "Les Classiques", een afhaalmenu dat een ode brengt aan de Franse klassiekers. Een week later wordt er een Sint-brunch aangeboden.

Jean Marie
0 reactie(s)
achterkant park gemeentehuis Lochristi

Tekst  - Foto JMDB ©

Het is een vrij uitgebreide agenda met uitgaven, snelheidszones, aankoop led- en snelheids informatieborden, verkeerstellers,  bewakingscamera’s, het nieuwe GAS-reglement en extra geld voor verenigingen. De zitting is vanaf 20 uur live te volgen via https://www.youtube.com/user/gemeentelochristi

Bennie
0 reactie(s)
 © Bennie Vanderpiete Cultuurlaureaat2020 Lochristi - Charlotte De Bruyne

© Bennie Vanderpiete

Vanaf 2020 worden in onze gemeente jaarlijks 3 cultuurprijzen uitgereikt: een carrièreprijs, de publieksprijs en de eigenlijke cultuurlaureaat. Deze avond maakte de cultuurdienst bekend dat de Charlotte De Bruyne door de jury verkozen werd als cultuurlaureaat 2020.  

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Music on Sundays - Lutgart Simoens Lochristinaar

© Evarist Ganzelever

Niet alleen omdat we bij Lochristinaar openstaan voor alle genres, maar ook uit respect voor een radiostem met veertig jaar dienst op de teller bij de openbare omroep, kozen we voor deze.

Pagina's