Belgische 'sacochen'

Hadewijch
0 reactie(s)

Vrouwen en handtassen. Op zich valt hier weinig over te zeggen. Buiten dit misschien: 'Ja, ik heb er zoveel nodig' en 'neen, deze had ik nog niet,' En ohja deze  ook nog: 'Neen deze lijkt niet op de vorige'. ;)

Handtassen kan je over de hele wereld kopen. De Michael Kors (Amerikaans) is momenteel wel populair en de Jane Birkin van Hermès kennen vrouwen die iets van mode afweten, heus ook wel. Prijzig zijn deze schatten wel. Een echte Kors heb je vanaf 200 euro. Een Birkin van Hermès heeft al snel vier cijfers. Maar ver hoeven we onze sacoche eigenlijk niet te zoeken. Ons klein landje kent enkele dames die een eigen label uit de grond stampten.

De twee die ik het mooist vind zijn Clio Goldbrenner en Annelies Timmermans (het merk is gewoon hun naam). De ene wordt dertig, de andere is het al. Jonge ambitieuze vrouwen met een succesvol label.

Clio Goldbrenner draagt nooit andere handtassen dan die van zichzelf. De tassen zijn vrouwelijk maar tegelijk ook stoer. Een paar jaar geleden werkte ze nog van thuis uit en nu heeft ze een showroom en een handvol werknemers. Je ziet hoe snel het kan gaan. Clio Goldbrenner doet inspiratie op wanneer ze door de straten loopt en ik zou dan weer graag eens door de straten lopen met een Clio Goldbrenner. ;)

Annelies Timmermans is misschien de meest bekende van de twee. Zij vond geen goede handtas dus besloot ze er zelf eentje te maken. Zo ging de bal aanvankelijk aan het rollen. Ze koopt haar leer in Milaan en haar stijl kenmerkt zich door eenvoud en soberheid. Grafische lijnen en figuren zijn ook een rode draad.

Met de feestdagen in het vooruitzicht kan dit misschien dienen ter inspiratie voor een cadeau voor vrouwlief? Denk er wel aan, je bent al snel meer dan 200 euro kwijt voor een exemplaar.