Dikke truiendag

Jean Marie
0 reactie(s)
Dikke truiendag 2016

Net na Valentijn is het dikke truiendag en iedereen wordt opgeroepen aandacht te besteden aan ‘de grote uidaging van de klimaatverandering’. Net na het krokusintermezzo - dikke truiendag - vooral op school. Of zijn we al die dagen met één of ander nobel doel stilaan beu?

We hadden al bijzonder graag aandacht voor gedichtendag en zo veel andere thema’s die 1 dag in de kijker werden geplaatst. Dikke truiendag valt net na Valentijn en gaat in Nederland internationale pizzadag vooraf. Zo is er in elk land een lijstje met nationale en internationale bewustwording, bezinning, viering, herdenking en sensibilisering.

Misschien kijken we liever uit naar de internationale dag van de ijsbeer op 27 februari of wat dacht u van de dag van de doktersassistente de eerste donderdag van maart? Tulpendag is al voorbij. Je kunt het stilaan niet gekker gaan bedenken.

Het is alvast zo dat die dikke truien hier nog slechts heel sporadisch vorstlucht snuiven de laatste jaren. Het energieverbruik is evenredig gedaald, al merk je dat niet op de factuur.

Ook het met paniekerige trom afgekondigd afschakelplan kreeg al een plekje in de onderste schuif. Misschien heel vage herinnering binnen enkele jaren.

Nu worden scholen opgeroepen acties uit te werken die de CO2-uitstoot verminderen. Doelstellingen richting 2020 worden genomen om de luchten zuiverder te maken maar scoren doen we zelden. Dat ‘beetje’ stikstofoxide vergoelijken we graag. De economie weet je wel. De week van het bos maakt natuurlijk veel goed en wie dieselt of stookoliet doet het grootste profijt.

Wij houden het bij zool 43, Achielle, euro 95 en aardgas.

dikke truiendag