F.A.C.T.S

Schrik niet wanneer je dit weekend vreemde figuren en Star Wars-personages in en rond het Gentse ziet. Een beetje vroeg voor Halloween zult u dan misschien denken. Gelijk heeft u want met Halloween heeft het weinig te maken. Wel alles met FACTS, de grootste beurs voor strips, scifi en anime in de Benelux. Dit weekend is FACTS in Flanders Expo al aan haar 22ste editie toe.

Velen komen verkleed als hun favoriete action figure of een ander personage naar FACTS. Deze zogenaamde cosplayers, een samentrekking van het Engels costume en play, zijn ondertussen traditie geworden.

F.A.C.T.SF.A.C.T.S

Heel wat bekende mensen ook op FACTS. Acteurs en actrices uit films, series en strips komen er signeren met traditioneel lange wachtrijen als gevolg.

Op FACTS kan je uiteraard ook vanalles kopen. Er zijn winkels met merchandise, modelkits, consoles, kaartspelen en zoveel meer.

Er is ook een volledige gamesroom aanwezig waar menig gamer gemakkelijk de tijd uit het oog zal verliezen.

FACTS is ondertussen uitgegroeid tot de grootste beurs in zijn genre in de Benelux. Het begon allemaal zeer kleinschalig in 1993. FACTS vond toen plaats in een klein cafeetje in Gent en lokten een 40tal bezoekers. Vandaag is het een twee dagen durende beurs die jaarlijks ongeveer 20 000 bezoekers over de vloer krijgt.

Meer info kan je terugvinden op de website www.facs.be

F.A.C.T.SF.A.C.T.S

Scroll naar boven