Flessengeluk

Hadewijch
1 reactie(s)

Help! Mijn kind wil niet aan de fles! Twee weken geleden was dit mijn hoofdbekommernis en het duurde ook exact twee weken voordat ze die fles aanvaardde én de borst vaarwel zei. Ondertussen lijkt het alsof ze nooit anders deed dan flesjes leegdrinken, maar dat was tot voor kort heel wat anders!

Ik vreesde dezelfde weg op te gaan zoals zoveel moeders: verschillende flessen, spenen en soorten melk uitproberen totdat er een ‘match made out of heaven’ zou opduiken. Mijn kleintje krijste het hele appartementsblok bijeen als ze me al van ver met die vervloekte fles zag aandraven. En dit is niet overdreven want toen mijn vriend de post ging halen terwijl ik aan verwoede poging nummer tien bezig was, hoorde hij haar tot beneden. En daar zitten welgeteld één verdiep en drie deuren tussen!

Roofdier

‘Laat je partner de fles geven’, klonk het bij Kind en Gezin. ‘Kinderen ruiken hun moeder tot op 6 meter afstand’, vertelde hun website. Ik zag mijn kleintje meteen als een roofdier toen ik dat las en eigenlijk leek dat ook zo toen ze haar keeltje openzette en hevig weerstand bood tegen dat plastieken onding uit een andere dimensie.

Hoe stresserend het ook voor mij was als moeder, je weet immers niet wanneer het gaat lukken, toch begreep ik haar wel. Kon ik het haar kwalijk nemen dat ze haar warme lichaampje liever tegen mij drukte in plaats van een plastieken fles omarmen die nooit de ideale temperatuur heeft? Neen. Kon ik het haar kwalijk nemen dat ze de melk van moeder natuur verkoos boven dat chemische poeder, aangelengd met water? Neen, ik begreep haar volkomen maar toch zou ze de strijd tegen de fles ooit moeten opgeven. Twee weken gesukkel later was daar dat verlossende moment: ze drinkt! Hallelujah, ze drinkt van de fles!

Het afsluiten van de borstvoedingsperiode en het verwelkomen van de flesjes waren tevens een mijlpaal voor ons beiden. ‘Eindelijk heb ik mijn lijf terug’, dacht ik. Eindelijk kan ik weer aan wat ik wil, zonder te moeten denken: ‘ Kan ik wel borstvoeding geven op verplaatsing met deze kleren aan?’

En hoe je het ook draait of keert, je bent wel een beetje een melkkoe. Ik vertelde het eerder al eens; voor je gemak moet je niet voor borstvoeding kiezen en toch sta ik er wel achter. Moeder natuur heeft dat toch zo mooi klaargespeeld? Waarom zou je daar dan niet van profiteren? Ondanks het feit dat ik er soms hard op gevloekt heb, want volkomen pijnloos is het nooit, ik zou het zo opnieuw doen!

En de flesjes het op tijd laten overnemen wanneer ik het wel gehad heb. ;)