Gent wordt place to be

Hadewijch
0 reactie(s)

De tijd dat de hipste winkels enkel in Brussel en Antwerpen te vinden waren is precies voorbij. Gent wordt stilaan de nieuwe hotspot voor fashion en lifestyle.

Vorige week raakte bekend dat '& Other Stories' een vestiging krijgt in Veldstraat 2 (waar tot voor kort Benneton zat, naast Mc Donalds). Vroeger kon je dit kleine zusje van H&M dus enkel shoppen in Antwerpen. En online natuurlijk. Ik kocht deze zomer online een paar sandalen maar dat ze nu ook Gent zullen aandoen, is misschien niet zo goed voor mijn portemonnee. Gelukkig heb ik tijd om te sparen, de opening is voorlopig gepland voor de lente 2015. '& Other Stories' kenmerkt zich door zijn minimalistische en Scandinavische eenvoud.

Ook voor de Primark-fans is er goed nieuws! De reeds lang beloofde Primark-winkel in Gent, op de hoek van de Langemunt en de Vrijdagsmarkt, staat te popelen om open te gaan. De openingsdatum van de winkel werd al verschillende keren verschoven, maar de kogel zou nu toch door de kerk zijn: het wordt december 2014! Perfecte timing voor het kerstshoppen althans, want voor leuke en funny cadeautjes (kussens, brillendoosjes, portefeuilles, snoep, ...) moet je daar zijn. Verder hebben ze zeer trendgevoelige en betaalbare mode. Vergelijk het gerust met H&M, maar dan nog iets gekker en in sommige gevallen zelfs goedkoper. Ze hebben ook zeer leuke spullen en kleren voor kindjes! Primark is van oorsprong Iers. Qua stijl is het veel uiteenlopender dan '& Other Stories'.

Ook het gerucht dat er een officiële Applestore zou openen in Gent doet op het internet al even de ronde. Gent heeft nu wel 'Switch' (Koophandelsplein), maar een echte officiële Applestore is er bij mijn weten zelfs nog niet in België.

Je ziet het, Gent wordt het walhalla voor de shoppers onder ons. Leuk dat ze aan ons denken want wij moeten zeker niet onderdoen voor Antwerpen, Brussel, Hasselt of Luik!