Is het nu grijze- of groenebakkendag?

Evarist Ganzelever
1 reactie(s)
Grijze zak blauwe bak IDM

© Evarist Ganzelever

Sommige dingen laten zich gewoonweg niet opslaan in mijn geheugen. Voorzeker te weinig ruimte op mijn harde hersenschijf of gewoonweg een selectief onthouden.

Zo dien ik iedere woensdagmorgen, nog voor ik pis en me douche, eerst naar de straat te hollen om te zien welk soort afvalcontainer de buren hebben buitengezet. Soms kan het gebeuren dat mijn ogen nog moeten wennen aan het eerste licht van de dag en ik maar half registreer wat er reeds buitenstaat. Iemand wiens blauwe PMD-zak enigszins wat verscholen zit achter een grijze bak of dozen gevuld met oud papier en karton die ik niet meteen opmerk en floep, daar gaat mijn beurt. Opnieuw twee weken stockeren, die troep! Geen wonder dat er soms muizen aanstalten maken een gezin te stichten tussen het oud papier.

Een ander als referentie nemen maakt een mens afhankelijk en zo maakte ik het al mee dat die ander zich vergiste van bak en ik klakkeloos volgde. Staat mijn bak daar dan tot in de avonduren schril af te steken doordat diegene waarop ik me baseerde zijn blunder al geruime tijd had opgemerkt en hersteld! Er mag dan wel zo’n IDM-ophaalkalender in mijn schuur hangen, dat wil nog niet zeggen dat ik die consulteer, laat staan hem registreer.

Misschien moet ik maar eens een ezelsbruggetje ontwikkelen om die dingen structureel in mijn kop te rammen, vooraleer de buren mijn afkijkgedrag in de mot krijgen!