Music on Sundays - Alfredo

Machteld Moijson
0 reactie(s)
Alfredo

© Lotte Devaddere

Alfredo is een jazzkwartet: Astrid Creve zingt, Marijke Hellemans speelt gitaar, Kris Auman beroert de contrabas en Robbe Kieckens doet de percussie. Zij delen een eenvoudige liefde voor lyriek en schoonheid en zoeken samen naar een muzikale wereld waarin melancholie, verhaal en poëzie centraal staan.

Zij debuteerden met Midnight Prayer in 2015. Deze cd is een gevoelige ode aan Sam Coenegrachts, die het jaar voordien verongelukte in Noorwegen. Sam was een begenadigd gypsy-swing gitarist, componist, goeie vriend en grote liefde met een steengoede stem. Zij focusten zich vooral op de onuitgebrachte werken van Sam om niets van zijn muziek of teksten te laten verloren gaan. Enkele stukken componeerde de groep ook voor hem. Uit zijn muziek spreekt een eenvoudige liefde voor al wat eerlijk en mooi is, hiertegenover staat de rauwe realiteit van het menselijke leven en het onbegrip. Op de rand van deze tegenstrijdigheden vinden de leden van Alfredo elkaar.

Nu blijft de groep verder zoeken naar nieuwe verhalen, nieuwe kleuren. De warme klanken waarmee zij spelen creëren een intiem decor waar weemoed en kinderlijke dromen elkaar ontmoeten.

Astrid Creve heeft een steengoede, heldere, stem, bijna zonder korrel. Elke toon is trefzeker en wordt loepzuiver geplaatst. Mooi wordt het wanneer het moving forward baswerk aangevuld wordt met de percussie waardoor dikwijls Afrikaanse sferen in het leven geroepen worden.

Sam Coenegrachts kan je aan het werk zien en horen via

 

Alfredo brengt Riverbed en meer informatie? www.alfredogroup.be