Music on Sundays - Belcirque

Machteld Moijson
0 reactie(s)
Belcirque

© Kim Rondas

Belcirque is een groep van vrouwelijke muzikanten in kleurrijke, zelfontworpen en zelfgemaakte kostuums. Hun originele, karaktervolle muziek wordt omgeven door levendige verhalen en speelse mimiek. Zo weten ze hun publiek mee te trekken in hun eigen, ietwat absurde wereld.

De inspiratie voor hun nummers halen ze uit swing, jazz, barber shop, blues, pop, Amerikaanse en Afrikaanse muziek. Ze brengen meerstemmige zang, soms in krachtige a capella, dan weer met contrabas, gitaren, trombone, trompet of percussie.

Dit jaar brachten ze een nieuwe cd uit, The Tallest Man, met negen nummers.

De teksten in het Engels en het Frans werden geschreven door Astrid Creve, die ook de lead zangeres is. Het componeren van de muziek is een groepsgebeuren. De andere leden zijn Kris Auman, contrabas; Ondine Cantineau, zang en gitaar; Julia Emmery ,zang en trombone; Seraina De Block, zang, percussie en trompet; Marijke Hellemans bespeelt de lead gitaar.

Voor de opname van de cd hadden ze twee gastmuzikanten ingehuurd: Yves Peeters, percussie, en Bart Maris, trompet.

De dames spelen op grote en kleine evenementen in binnen- en buitenland als podiumact of als akoestisch straatgebeuren. Belcirque kent geen grenzen en maakt ook regelmatig buitenlandse tournees. Ze gaven concerten in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Spanje, Kroatië, Engeland.

Op 20 juli om 17.30 uur staan ze op het podium van het Huis van Alijn, Kraanlei Gent.