Music on Sundays: Carmina Burana

Jean Marie
0 reactie(s)
Music on Sundays: Carmina Burana

© JMDB

In het boek ‘The New Sience of Eating’ heeft gastrofysicus Charles Spencer het  over de invloed van al onze zintuigen bij het eten. Vandaag muziek en wijn!

Ik houd het hoofdzakelijk vandaag bij wijn. Verander de kleur van wijn en velen weten niet eens meer of het nu rood, rosé of wit is/was. Ons brein bundelt alle geuren, kleuren, smaken tot een geheel en misschien voel je ook (eten met je vingers smaakt altijd lekkerder) of horen we graag wat we eten (chips). Al die gewaarwordingen noemt men smaak.

Iedereen weet dat een zomers gezellige avond ook meestal geslaagd is met wat mindere wijn en dat betere wijnen niet tot hun recht komen in de voetbalkantine.

Hij schrijft dat geen enkele gerecht aan appetijt wint bij de muziek van Justin Bieber en die combinatie is me ook niet op het lijf geschreven.

Luisteren echter naar de ‘Carmina Burana’ geeft meer diepgang aan de wijn. Neem er alvast een goedgevuld glas bij want er is tijd om de proef op de wijnsom te nemen. Wie maar even wil proeven, geen probleem. Kies dan voor 2!