Music on Sundays: Kid Cudi feat. MGMT – Pursuit Of Happiness

We zetten deze zondag zachtjes in met Pursuit of Happiness van Kid Cudi, in samenwerking met MGMT. Kid Cudi is een Amerikaanse hiphopartiest uit Cleveland, Ohio. Voor deze single werkte hij samen met de Amerikaanse psychedelische rockgroep MGMT. Een vrij ongewone samenwerking, die tot deze single leidde.

Een gigantische hit werd deze Pursuit of Happiness niet. Althans niet in deze versie. De dance-versie van Steve Aoki geniet grotere bekendheid dankzij o.a. Tomorrowland. Wij kozen vandaag voor de originele en tragere versie.

De dance-versie was de soundtrack van de film Project X die vorig jaar uikwam. Het verhaal: een groep jongeren besluit thuis een feestje te geven en nodigen vrienden uit via Facebook. Kleine misrekening: iedereen die facebook heeft, kon deze uitnodiging zien. Gevolg: duizenden mensen gingen naar het feestje dat, hoe kan het ook anders, compleet uit de hand liep. 

Een soortgelijk verhaal uit het Nederlandse Haren haalde kort na de release van de film de media. Een meisje uit Haren (Groningen) wilde een privé-feestje geven voor haar zestiende verjaardag, maar de uitnodiging kreeg op facebook de status 'openbaar' waardoor er een massa volk afzakte naar het ouderlijke huis van de jarige. Het hele feest ontaarde in rellen en een vernielde straat.

Voor wie nog wakker moet worden of liefhebber is van dance, de versie uit de film Project X:

Scroll naar boven