Music on Sundays: Lifetime Achievement Award voor Raymond van het Groenewoud

Anne
0 reactie(s)
Raymond van het Groenewoud

© Bennie Vanderpiete

Op 30 januari worden voor de 11de keer de MIA’s (Music Industry Awards) uitgereikt. Die avond worden de meest verdienstelijke artiesten van 2017 bekroond met een felbegeerde trofee. De genomineerden in de verschillende categorieën zijn gekend. Maar wie naar huis gaat met de felbegeerde trofeeën kom je pas dinsdag te weten.

Eén naam werd echter wel al bekendgemaakt: de “Lifetime Achievement Award” wordt dit jaar uitgereikt aan Raymond van het Groenewoud. Een carrière die al meer dan 4 decennia duurt en niet minder dan 30 albums opleverde …  Dit kan niet onopgemerkt voorbijgaan.

Na een aantal samenwerkingen met verschillende artiesten verscheen in 1973 het eerste album van Raymond. Nadien rijgde hij hit na hit aan elkaar. Denken we maar aan “Meisjes”, “Vlaanderen boven”, “Je veux de l’amour”, “2 meisjes op het strand” en nog zoveel meer nummers die de meesten onder ons probleemloos kunnen meezingen.

Raymond van het Groenewoud is dan ook niet meer weg te denken uit de Vlaamse rockscène. Zijn muziek - soms uitbundig en een beetje gek, dan weer ingetogen en sober - maakt deel uit van het Vlaamse collectieve muziekgeheugen.

Het nummer “Gelukkig zijn” uit het tweede album van Raymond “Ik doe niet meer mee”, dat verscheen in 1975, is mooi in zijn eenvoud en perfect voor een winterse zondag. Geniet van een opname uit 1976, kort na het verschijnen van de plaat.

De uitreiking van de MIA’s kan u volgen, dinsdag a.s. op “één” vanaf 20.35 uur.