Music on Sundays - Say a little prayer for me

Machteld Moijson
0 reactie(s)
Music on Sundays - Say a little prayer for me

Een van de meest meeslepende scènes uit de filmgeschiedenis, gedragen door de muziek, vind ik de familielunchscène uit de romantische komedie ‘My Best Friend’s Wedding’. Het lied dat hierin centraal staat is ‘Say a little prayer for me’.

Het nummer van de Amerikaanse zangeres Dionne Warwick, uitgebracht op haar album ‘The Windows of the World’ uit 1967, werd als vierde en laatste single van het album gelanceerd in oktober van dat jaar. Burt Bacharach, die het nummer schreef samen met Hal David, vond de opnames zelfs na 10 takes nog niet goed genoeg, maar dit belette niet dat het nummer een hit werd en door verschillende zangeressen gecoverd werd.

In 1968 al zong Aretha Franklin het op haar album ‘Aretha Now’, samen met haar achtergrondzangeressen ‘The Sweet Inspirations’. Haar versie verscheen op 26 juli 1968 als tweede single van het album. Het gaat over een vrouw die bezorgd is om haar man, die vecht in de Vietnamoorlog. De versie van Aretha Franklin verschilt van de versie van Dionne Warwick door het gebruik van de piano door Clayton Ivey.

Voor de film ‘My Best Friend’s Wedding’ bracht Diana King de popsong als soundtracknummer. Het werd opgenomen op haar album ‘Think Like a Girl’ uit 1997. De film, in een regie van P. J. Hogan, werd gebaseerd op een toneelstuk van Ronald Bass en bracht de acteurs Julia Roberts, Dermot Mulroney, Cameron Diaz en Rupert Everett samen.

Het verhaal gaat over Julianne Potter, een 27-jarige New Yorkse restaurantcriticus, die met haar jeugdvriend Michael O’Neal een pact had gesloten. Als ze geen van beiden getrouwd waren tegen hun 28ste, zouden ze met elkaar trouwen. Drie weken voor haar verjaardag bericht Michael haar dat hij vier dagen later zal trouwen met Kimmy Wallace, een 20-jarige rijke studente, in Chicago. Julianne realiseert zich dat ze van Michael houdt en doet er alles aan om het jonge koppel te scheiden. Ze roept zelfs de hulp in van haar uitgever George. Die adviseert haar om Michael de waarheid te vertellen over haar gevoelens, maar ze laat de juiste gelegenheid voorbij gaan en speldt Michael op de mouw dat George haar verloofde is. George is hier niet mee gediend, maar poseert toch als haar verloofde, hoewel hij eerder op mannen valt. Hij probeert het Julianne betaald te zetten door op een familielunch met alle familieleden van Michael en Kimmy het verhaal op te dissen over hun zogezegde eerst ontmoeting en hij zing daarbij ‘hun liedje’ op zo’n aanstekelijke manier dat iedereen in het restaurant begint mee te zingen.

Geniet mee van ‘Say a little prayer for me’ in de versie van Aretha Franklin

Of bekijk de filmscène