Music on Sundays: “Skyfall” – Adele

Anne
0 reactie(s)

Deze week werd het eindelijk bekendgemaakt: de 18-jarige Billie Eilisch zorgt voor de titelsong van de nieuwe James Bond-film “No time to die”. Die wordt in april in de bioscopen verwacht.    

Er waren al heel wat speculaties over wie de nieuwe Bond-song zou inzingen. Zo werd onlangs Beyoncé getipt als optie gewoonweg omdat ze een foto postte waarop ze van een Martini nipte (hét lievelingsdrankje van 007).

Maar, niet Beyoncé, wel de Amerikaanse Billie Eilisch wordt de volgende Bond-zangeres. Ze wordt hiermee de jongste in het rijtje van artiesten die hun muzikale bijdrage aan de Bond films mochten bijdragen.

Billie Eilisch groeide op in een artistieke familie en begon haar muzikale carrière op haar 13de. Haar broer schreef haar eerste song en was ook - samen met Eilisch zelf – auteur van het Bond-nummer. Vandaag is Billie Eilisch uitgegroeid tot een icoon in de popwereld. Op haar unieke eigen manier gaat ze haar gang, zonder zich ook maar iets aan te trekken van de glamour- en glitterwereld om haar heen.

Hoe het nieuwe Bond-nummer zal klinken, blijft nog even een raadsel. Men vermoedt dat de titelsong deze keer jonger, frisser en minder pompeus zal zijn. Benieuwd …

In afwachting dus nog even terug naar één van de meest succesvolle Bond-nummers: "Skyfall" van de Britse zangeres Adele.